Caritas Internationalis valitsi uuden johtajan

Caritas Internationalis valitsi 26. toukokuuta yleiskokouksessaan Roomassa uudeksi pääsihteerikseen ranskalaisen Michel Royn (56). Roy on työskennellyt ranskalaisen Caritas-järjestön, Secours Catholiquen palveluksessa yli 30 vuotta.

Caritas Internationaliksen Lesley-Anne Knight (2007-2011) olisi halunnut jatkaa myös toiselle kaudelle, mutta Vatikaani esti hänen ehdokkuutensa eli ei myöntänyt hänelle vaadittavaa ”nihil obstat”-lupaa.

Kardinaali Oscar Rodríguez Maradiaga valittiin edelleen Caritaksen presidentiksi.
Vaikka Caritaksen työtä kiitettiin, sitä kutsuttiin myös vahvistamaan katolista ja kirkollista identiteettiään. Esimerkiksi kardinaali Tarcisio Bertone totesi saarnassaan 22.5., että Caritas Internationaliksen täyttä lähetystehtävää toteutetaan kirkossa; se tarjoaa uskoville etuoikeutetun mahdollisuuden osallistua kirkon lähetystehtävään ja tulla lähemmäksi Jeesusta Kristusta.

Paavi Benedictus XVI totesi tervehdyksessään, että Caritas Internationalis eroaa muista avustusjärjestöistä juuri kirkollisuutensa vuoksi. Kansalliset Caritas-järjestöt auttavat piispoja näiden pastoraalisessa, karitatiivisessa työssä. Tämä edellyttää myös erityistä vastuuta kirkossa: sitä, että toimitaan kirkon paimenten ohjauksessa. Koska Caritas Internationalis on kirkkolain kannalta oikeushenkilön asemassa, myös Pyhällä istuimella on erityinen vastuu seurata, että Caritaksen toiminta ja julkaisut ovat täysin kirkon opetuksen mukaisia.

Caritas Internationalis viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlaansa. Sen 19. yleiskokoukseen Roomaan 22.-27. toukokuuta olivat kokoontuneet edustajat 165 hiippakunnallisesta hyväntekeväisyysjärjestöstä. Myös Suomen Caritas on Caritas Internationaliksen jäsen.

KATT/VIS/Zenit/CNS/CNA