Ekumeeninen rukousviikko 2017: Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon

rukousviikon juliste Kansainvälistä ekumeenista rukousviikkoa vietetään jälleen 18.−25. tammikuuta. Rukousviikon aineisto on tällä kertaa valmisteltu Saksassa, ja viikon teema on ”Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon.”

Rukousviikon aineistossa luonnollisesti näkyy reformaation merkkivuosi 2017. Teeman valinnasta kerrotaan, että saksalainen suunnittelukomitea halusi korostaa aineistossa yhtäältä ”Jumalan rakkautta ja armoa, ihmiskunnan vanhurskauttamista yksin armosta, joka heijastaa Martti Lutherin reformaation kirkkojen pääasiaa”, ja toisaalta ”sisällön tulisi myös tunnustaa tätä seuranneiden syvien jakaantumisten kirkolle aiheuttama kipu, nimetä avoimesti syyllisyys ja tarjota mahdollisuutta ottaa askelia kohti sovintoa”. Vuoden teeman suunnittelukomitea löysi paavi Franciscuksen apostolisesta kehotuskirjeestä Evangelii Gaudium, joka kohdassa 9 lainaa Toisen Korinttilaiskirjeen tekstiä: ”Kristuksen rakkaus pakottaa meitä” (2. Kor. 5:14).

Vuosi 2017 on myös paitsi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi, myöskin Suomen Ekumeenisen Neuvoston juhlavuosi sen täyttäessä 100 vuotta. ”Vuoden aikana juhlimme sekä omaa historiaamme suomalaisina kirkkoina että katsomme eteenpäin yhteistyön merkeissä.”

Lisätietoa rukousviikosta, rukousviikon aineisto sekä tapahtumatietoja löytyy sivulta www.ekumenia.fi; rukousviikon tapahtumista kannattaa kysyä lisätietoja myös omasta seurakunnasta.

KATT/www.ekumenia.fi