Hiippakunnan tilintarkastukset vuodelta 2008 tehty

25.-27.3.2009 tehtiin uskonnonvapauslain säätämä tilintarkastus koko Helsingin hiippakunnalle. Tilintarkastajana toimi niin kuin viime vuonnakin Pentti Hongisto KHT, ja varatilintarkastajana toimi Maijaliisa Aho. Kirjanpito ja taloushallinto oli suoritettu pääsääntöisesti kaikkialla hyvän tavan mukaisesti. 

Tällä hetkellä hiippakunnassamme on 11 kirjanpitopistettä, seitsemän seurakunnan lisäksi piispantalo, katekeettinen keskus, tiedotuskeskus ja leiritoiminta. Viimeksi mainittujen kirjanpito hoidetaan keskitetysti hiippakunnan taloustoimistossa, joka sijaitsee vuoden 2008 syksystä lähtien tilapäisesti tiedotuskeskuksen tiloissa eli Pyhän Henrikin kirkon ”varjossa”. 

Seurakuntien kirjanpito suoritettiin vuoteen 2007 asti erikseen. Sen jälkeen seurakuntien kirjanpito keskitettiin yhdenmukaisuuden helpottamiseksi niin, että se suoritetaan eräässä tilitoimistossa Helsingissä. 

Joka vuosi julkaistaan Fides-lehdessä koko hiippakunnan tulot ja menot eristeltynä kuurian, keskusten ja seurakuntien osalta. Tänä vuonna tämän lisäksi julkaistaan seuraavassa Fideksessä (7/2009) myös kaikki taseet n.s. konsernitilinpäätöksen muodossa.

KATT/Hiippakunnan taloustoimisto