Kaksi syyrialaista piispaa edelleen kaapattuina

22. huhtikuuta 2013 kaapatut Aleppon syyrialaisortodoksinen metropoliitta Yohanna Ibrahim ja kreikkalaisortodoksinen metropoliitta Boulos Yazigi ovat edelleen tuntemattomien taistelijoiden hallussa. Tieto heidän vapautumisestaan osoittautui paikkaansa pitämättömäksi. Kummankaan piispan kirkko ei ole kuullut heistä mitään eikä kummallekaan ole esitetty mitään vaatimuksia.

Paavi Franciscus esitti keskiviikon yleisvastaanotollaan 24. huhtikuuta vetoomuksen piispojen vapauttamiseksi ja väkivallan lopettamiseksi Syyriassa.

Isä Georges Abou Khazen OFM, Aleppon latinalaisen vikariaatin administraattori, kertoi Vatikaanin radiolle 23. huhtikuuta, että metropoliitat olisi kaapattu matkalla, jonka tarkoituksena oli saada vapaaksi kaksi helmikuussa siepattua pappia. Näistä toinen on armenialaiskatolinen ja toinen kreikkalaisortodoksinen pappi. Khazenin mukaan kaappaajat olivat sanoneet luovuttavansa papit piispoille.

Syyrian kirkot pyytävät esirukouksia kaapattujen piispojen, kaikkien kaapattujen ja kaikkien sodan uhreina kärsivien puolesta.

KATT/CNS/Radiovaticana/Asianews.it/ekumenia.fi

Isä Michel Kayal on nuori armenialaisen riituksen katolinen pappi Alepposta. Hänet ja kreikkalaisortodoksinen pappi Maher Mahfouz kaapattiin 9. helmikuuta 2013 linja-autosta Alepposta Damaskokseen johtavalla tiellä. Ilmeisesti kaappaajat esittivät lunnasvaatimuksen ja vaativat 15 kapinallistaistelijan vapauttamista Syyrian vankiloista. 20. helmikuuta 2013 isä Michel pystyi minuutin kestäneessä puhelussa kertomaan äidilleen olevansa yhä elossa. Sen jälkeen häneen ei ole saatu yhteyttä. Tunnen Michel Kayalin omalta opiskeluajaltani Roomasta, jolloin kävimme samoilla luennoilla Angelicumissa. Silloin hän oli vielä seminaristi. Rukoilkaamme kaapattujen piispojen, isä Michelin ja kaikkien kaapattujen puolesta.
Katri Tenhunen, toimitussihteeri, Katolinen tiedotuskeskus