Katedraalin katon kunnostaminen tarvitsee kaikkien tuen

Pyhän Henrikin katedraalin katon ja muiden rakenteiden kunnostaminen on ajankohtaista juuri nyt. Huhtikuussa pääsiäisen jälkeen alkaa kirkon katon kunnostus, jonka seurauksena kirkon päälle asetetaan ”huppu”, jotta katto tai ainakin osia siitä voidaan purkaa ja rakentaa uudestaan.

Tammikuun loppupuolella pidetyssä lehdistötilaisuudessa jouduttiin toteamaan, että katon kunnostustyön rahoitustarve on niin suuri, ettei sen kattaminen ole mahdollista ilman ulkopuolista apua. Työn kokonaisbudjetti on yli 700000 euroa, mutta pelko on, että se nousee jopa kokonaiseen miljoonaan. Museovirasto on siihen jo myöntänyt 240000 euroa, mutta paljon lisää tarvitaan. Tätä varten hiippakunta on aloittanut voimakkaan kampanjan katolilaisten keskuudessa, ja se on tuottanut myös tulosta. Siitä huolimatta paljon on vielä kurottavaa.

Tavoitteena jäsenmaksun kerääminen valtionverotuksen yhteydessä

Lehdistötilaisuudessa pitämässään alustuksessa Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ totesi, että Katolinen kirkko Suomessa toivoo eri uskontojen epäoikeudenmukaisen taloudellisen kohtelun osalta muutosta. Kirkko jatkaa siksi jo aloittamaansa kampanjaa sen puolesta, että se voisi kerätä jäsenmaksuja valtionverotuksen yhteydessä, niin kuin Ruotsissa on tehty jo vuosituhannen vaihteesta alkaen. Näin valtio antaisi tasaveroisen oikeuden kaikille uskonnollisille yhdyskunnille omien jäsenmaksujensa keräämiseen ilman valtiolle kohdistuvaa taloudellista rasitetta.

Piispa Sipon alustukseen ja muihin tietoihin katedraalin remontista voi tutustua täällä: http://katolinen.net/?page_id=1995

Alustus on myös kuultavissa tässä:

http://www.youtube.com/watch?v=0RT77vCSoho

KATT