Kolme uutta pyhimystä

Sunnuntaina 23. lokakuuta Pietarinkirkon aukiolla vietetyssä juhlallisessa kanonisaatiomessussa paavi Benedictus XVI julisti pyhäksi kolme sääntökunnan perustajaa: italialaisen arkkipiispa Guido Maria Confortin, italialaisen isä Luigi Guanellan sekä espanjalaisen luostarisisar Bonifacia Rodríguez de Castron.

Pyhä Guido Maria Conforti (1865-1931) oli Parman arkkipiispa. Nuorena hän oli toivonut lähtevänsä lähetystyöhön ulkomaille, mutta huono terveys esti tämän. Sen sijaan hän perusti vuonna 1895 lähetystyöhön keskittyvän sääntökunnan, Pyhän Francisco Xavierin ulkomaanlähetyksen seuran.

Pyhä Luigi Guanella (1842-1915) auttoi köyhiä ja heikkoja. Hän perusti kaksi sääntökuntaa: Kaitselmuksen Neitsyt Marian tyttärien instituutin vuonna 1881 sekä Laupeuden palvelijoiden kongregaation vuonna 1908.

Pyhä Bonifacia Rodríguez de Castro (1837-1905) syntyi Salamancassa ja omisti elämänsä köyhien työläisnaisten auttamiseen. Vuonna 1874 hän perusti Pyhän Joosefin palvelijoiden kongregaation, joka tarjosi työtä työttömille naisille.

KATT/VIS/Kath.net/CNA