Krusifiksit koulujen seinällä: Kristillinen kulttuuri kuuluu ihmisoikeuksien piiriin

Kardinaali Péter Erdö, Esztergomin ja Budapestin arkkipiispa ja Euroopan katolisten piispainkokousten neuvoston (CCEE) puheenjohtaja, ilmaisi tyytyväisyytensä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suuren jaoston tuomiosta oikeusjutussa Lautsi vastaan Italian valtio, joka koski krusifiksien poistamista valtion kouluista Italiassa.

Kardinaali Erdö sanoi tämä päätöksen, joka kumosi aiemmin tehdyn päätöksen, olevan “merkki terveestä järjestä, viisaudesta ja vapaudesta”.

CCEE:n julistus mainitsee: “Tänään kirjoitettiin sivu historiaa. Nyt annettiin uutta toivoa ei vain kristityille vaan kaikille eurooppalaisille, uskoville ja maallistuneille, joita loukkasi syvästi 3. marraskuuta 2009 tehty päätös. Heitä huolestutti oikeudenkäynti, jonka tarkoitus oli murskata kristinuskon suuri kulttuuri ja traditio ja heikentää sen identiteettiä.

Käsitys, että on ihmisoikeusien vastaista pitää krusifikseja julkisissa paikoissa, merkitsisi itse Euroopan idean kieltämistä. Ilman krusifiksejä ei olisi olemassa tänään tuntemaamme Eurooppaa. Sen tähden oikeuden päätös on ennen kaikkea voitto Euroopalle.”

Kardinaali Erdö lopetti puheensa sanoen: “Olen vakuuttunut siitä, että tämänpäiväinen oikeuden tuomio lisää monien eurooppalaisten luottamusta ihmisoikeustuomioistuimeen ja Euroopan instituutioihin. Tässä päätöksessä tuomarit ovat tunnustaneet sen, ettei ihmisoikeuksien kulttuuri sulje ulkopuolelleen kristillistä kulttuuria.”

KATT/Zenit/CCEE