Lehdistötiedote: Pohjoismaiden piispat luottavat tulevaisuuteen

Trondheim 2.4.2019. Norjan, Tanskan, Ruotsin, [Suomen] ja Islannin [katoliset] piispat päättivät kevään täysistuntonsa positiivisissa tunnelmissa.

Katolilaisten määrä kasvaa edelleen Pohjois-Euroopassa

Katolilaisten määrä kasvaa edelleen kaikissa Pohjoismaissa. Pohjois-Eurooppaan tulee maahanmuuton ja pakolaisliikkeen seurauksena yhä useammin myös toisiin riituksiin kuuluvia kristittyjä. Nämä orientaaliset katolilaiset rikastuttavat Pohjolan kirkkoa. Näiden kristittyjen pastoraalisten tarpeiden mahdollisimman hyvästä huomioimisesta piispat keskustelivat Paderbornin apulaispiispa Dominikus Meierin OSB kanssa, jonka vastuualueena Saksan piispainkokouksessa ovat Rooman kanssa yhteydessä oleviin Idän kirkkoihin kuuluvat uskovat.

Reliikkien pyhiinvaellus ylitti odotukset

Pyhän Lisieuxin Teresan ja hänen vanhempiensa Louis ja Zelie Martinin reliikkien pyhiinvaellus kaikissa Pohjoismaissa osoittautui tapahtumaksi, jonka hengellinen arvo oli suuri. ”Jopa monet luterilaiset kristityt tulivat jumalanpalveluksiin”, totesi Tukholman piispa, kardinaali Arborelius. Reliikit ylittivät ensimmäisen kerran napapiirin. Kaikissa Pohjoismaissa sijaitsee myös karmeliittaluostari, jossa ”kanssasisar” otettiin vastaan sydämellisesti.

Pohjoismaiden perhepäivät 2020: ”Rakkaus perheessä – voimaa kirkolle”

21.-24 toukokuuta 2020 järjestetään kolmannet Pohjoismaiden katoliset perhepäivät. Apostolisen kehotuskirjeen Amoris laetitian ja nuorisosynodin jälkimainingeissa perhepäivien on tarkoitus vahvistaa katolisia perheitä uskossa. ”Toivomme myös ensi vuonna hyvän määrän osallistujia”, sanoi piispainkokouksen puheenjohtaja, piispa Czeslaw Kozon. ”Tällaiset Pohjoismaiden kesken järjestetyt tapaamiset auttavat monesti eristyksissä eläviä uskoviamme kokemaan kirkon yhteisöllisyyden ja juhlimaan sitä.”

Sisterssiläissisarten määrä on kaksinkertaistunut

Tautran saarella sijaitseva Maria-luostari symboloi kukoistavaa katolista kirkko Pohjois-Euroopassa ja oli Pohjosimaiden piispainkokouksen vierailukohteena. ”Viimeisten viiden vuoden aikana sisarten lukumäärä on kaksinkertaistunut”, kertoo luostarin priorinna, sisar Brigitte Pinot. 20 vuotta sitten Tautraan tuli seitsemän sisarta eri maista, yksi norjalainenkin. Nyt luostari on käynyt jo liian pieneksi, kun sisaria on jo 14. Tulevana vuonna aloitetaan makuu- ja vierashuoneita sisältävän lisärakennuksen rakentaminen Bonifatiuswerkin tuella.

NBK