”Luotu mieheksi ja naiseksi”: uskonnollisten johtajien avoin kirje

Joukko Yhdysvaltain uskonnollisia johtajia julkaisi 15. joulukuuta 2017 avoimen kirjeen luonnollisen avioliiton puolesta ja gender-ideologiaa vastaan. He korostivat, että ihmisolennot ovat miehiä tai naisia eikä sosiokulttuurista todellisuutta (gender) voi erottaa biologisesta sukupuolesta miehenä tai naisena.

”Me tunnustamme ja vahvistamme, että kaikki ihmiset ovat Jumalan luomia ja siksi heillä on synnynnäinen arvokkuus. Me uskomme myös, että Jumala loi jokaisen ihmisen mieheksi tai naiseksi. Siksi sukupuolten ero ei ole sattumaa eikä virhe. Se on Jumalan lahja, joka auttaa tuomaan meitä lähemmäs toisiamme ja Jumalaa. Se, minkä Jumala loi, on hyvää: ’Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät’ (1. Moos. 1:27).”

Allekirjoittajat korostavat hienotunteisuutta ja totuutta, kärsivällisyyttä ja rakkautta kohdattaessa ihmisiä, jotka kokevat vaikeuksia sukupuoli-identiteettinsä suhteen: ”Jokainen ihminen ansaitsee tulla kuulluksi ja kohdelluksi kunnioittavasti; on velvollisuutemme vastata heidän huoliinsa myötätuntoisesti, laupiaasti ja rehellisesti.”

Kirjeen mukaan erityisesti lapsia vahingoitetaan, jos heille kerrotaan, että he voivat ”vaihtaa” sukupuoltaan tai heille voidaan antaa hormoneja, jotka vaikuttavat heidän kehitykseensä. Vanhemmat tarvitsevat parempaa ohjausta näissä kysymyksissä, ja lääketieteellisessä hoidossa olisi kunnioitettava perusperiaatetta ”älä vahingoita”: ”Gender-ideologia vahingoittaa yksilöitä ja yhteiskuntia kylvämällä hämmennystä ja epävarmuutta.” Nykyinen liike, joka ajaa tuon väärän idean vahvistamista – että miehestä voi tulla nainen ja päinvastoin – on hyvin huolestuttava: ”Se pakottaa ihmisiä joko toimimaan järjenvastaisesti – eli myöntymään johonkin joka ei ole totta – tai kohtaamaan pilkkaa, syrjintää tai muunlaista kostoa.”

”Toivomme kaikkien miesten, naisten ja lasten terveyttä ja onnellisuutta. Siksi kehotamme politiikkaan, joka pitää kiinni ihmisen seksuaalisen identiteetin totuudesta miehenä tai naisena sekä kaikkien yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Toivomme, että sukupuolten erilaisuuden kauneutta arvostetaan uudelleen kulttuurissamme ja että ne, jotka kokevat ristiriitaa Jumalan heille antaman sukupuoli-identiteetin suhteen, saisivat autenttista tukea.”

Kirjeen allekirjoittajien joukossa on neljä katolista piispaa Yhdysvaltain katolisen piispainkokouksen eri toimikuntien edustajina (Joseph Bambera, Charles Chaput OFM Cap., James Conley ja Joseph Kurtz), anglikaaneja, ortodokseja, luterilaisia, muita protestantteja ja myös yksi muslimijohtaja.

KATT/usccb.org

Avoin kirje löytyy englanniksi osoitteesta

http://www.usccb.org/issues-and-action/marriage-and-family/marriage/promotion-and-defense-of-marriage/created-male-and-female.cfm