Matkoja paavin Tallinnan-messuun

Tiistaina 25.9. paavi Franciscus vierailee Baltian vierailunsa päätteeksi Virossa ja viettää siellä messun myöhemmin iltapäivällä. Kuten tapana on, turvallisuus- ja organisaatiosyiden takia on paavin messuun osallistuvien hankittava tilaisuuteen osallistumiseen oikeuttava lippu vierailun järjestäjiltä.

Paavin vierailua ja messua varten tehdään Suomen katolisista seurakunnista ja muista yhteisöistä yhteismatkoja, joista seurakunnat ja yhteisöt tiedottavat erikseen. Esimerkiksi Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnasta on tarkoitus tehdä laivamatka Tallinnaan tiistaiaamuna ja palata takaisin myöhään illalla. Erillinen pyhiinvaellusmatka nuorten ekumeeniseen tapaamiseen paavin kanssa lähtee Tallinnaan jo edellisenä päivänä. Lisätietoja annetaan myöhemmin.

Yksittäisiä lippuvarauksia voi tehdä paavin vierailusta kertovalla sivustolla https://paavsteestis.ee/, kunhan rekisteröityminen aukeaa, nykytiedon valossa kesäkuun puolessa välissä. Alustavien tietojen mukaan laivayhtiöt varautuvat jopa ylimääräisten vuorojen järjestämiseen paavin vierailua silmällä pitäen.

Vierailun järjestäjät Virossa toivovat myös, että Suomesta voisi osallistua tapahtuman järjestelyihin kielitaitoisia katolisia nuoria. Myös tästä annetaan lisätietoa heti, kun sitä on saatavilla.

KATT