Myös SEN huolissaan Egyptistä

logo__oikoumene_sininen_528_kt-1.jpg-196x225Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus on myös ilmaissut huolensa Egyptin tilanteesta. Viikonlopun tiedotteessaan SEN pyytää ”kaikkia Suomen kristittyjä rukoilemaan Jumalaa, että rauha ja turvallisuus palaisivat Egyptiin, maahan joka Raamatun mukaan tarjosi turvan vainoojilta Jeesus-lapselle ja pyhälle perheelle”.

Tiedote kokonaisuudessaan on seuraava:

Suomen kristityt seuraavat huolestuneina rauhattomuuden syvenemistä ja väkivallan lisääntymistä Egyptissä. Viime päivien kiristynyt tilanne on johtanut siihen, että syrjäytettyä presidenttiä kannattavat, poliittisen islamin nimissä esiintyvät ääriryhmät ovat hyökänneet myös Egyptin kristittyjä vastaan.

Saatujen tietojen mukaan jo keskiviikkona 14.8. väkivallantekijät hyökkäsivät polttopulloin ainakin 22 kristilliseen kirkkoon, toimitilaan tai kouluun. Väkivaltaisuudet jatkuivat torstaina, ja lopulta jo yli 50 kirkon kerrotaan tuhoutuneen. Eri puolilla Egyptiä kristillisiä kirkkoja ja luostareita, koteja ja liikkeitä on myös merkitty ristinmerkein ja iskulausein. Yleisesti uskotaan, että ne ovat hyökkäysten tulevia kohteita.

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus pyytää kaikkia Suomen kristittyjä rukoilemaan Jumalaa, että rauha ja turvallisuus palaisivat Egyptiin, maahan joka Raamatun mukaan tarjosi turvan vainoojilta Jeesus-lapselle ja pyhälle perheelle.

Lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden sanoman, jota sekä Raamattu että Koraani opettavat, pitää pysäyttää viime päivien väkivalta Egyptissä. Uskontojen käyttö väkivallan sytyttäjänä sotii niiden ominta olemusta vastaan.

KATT/kotimaa24.fi