Neljä rakkauden lähetyssisarta surmattiin Jemenissä

mother teresa

Autuas Teresa Kalkuttalainen (äiti Teresa).

Jemenin Adenissa perjantaina 4. maaliskuuta 2016 tapahtuneessa aseellisessa hyökkäyksessä Rakkauden lähetyssisarten luostariin ja ja heidän ylläpitämäänsä vanhusten ja vammaisten hoitokotiin sai surmansa 16 henkeä. Heidän joukossaan oli neljä rakkauden lähetyssisarta, hoitokodissa työskennelleitä vapaaehtoisia sekä vanhuksia ja vammaisia. Surmatuista sisarista kaksi oli ruandalaisia, yksi intialainen ja yksi kenialainen. Uutisten mukaan myös sisaria auttanut intialainen salesiaanipappi on kateissa.

Paavi Franciscus ilmaisi osanottonsa sekä valtiosihteeri Pietro Parolinin lähettämällä sähkeellä että muistamalla tapahtunutta sunnuntain 6.3. Angelus-rukouksen yhteydessä:

”llmaisen osanottoni rakkauden lähetyssisarille suuresta surusta, joka heitä kohtasi kaksi päivää sitten, kun Adenissa Jemenissä surmattiin neljä vanhuksia auttanutta sisarta. Rukoilen heidän ja muiden hyökkäyksessä surmattujen sekä heidän perheidensä puolesta. He ovat nykyajan marttyyreja! He eivät ole lehtien kansikuvia tai uutisia: he antavat verensä kirkon puolesta. He ovat paitsi surmaajiensa hyökkäyksen uhreja myös välinpitämättömyyden uhreja, globalisoituneen välinpitämättömyyden, jolle se ei merkitse mitään… Saattakoon äiti Teresa paratiisiin nämä tyttärensä, rakkauden marttyyrit, ja rukoilkoon rauhan ja pyhän ihmiselämän kunnioittamisen puolesta.”

KATT/VIS/CNA/Agenzia Fides