Norjassa enemmän katolilaisia kuin Ruotsissa

Seurakuntiin rekisteröityneiden katolilaisten määrä Norjassa on tällä hetkellä lähes 110 000, joten siellä on enemmän uskovia kuin Ruotsin katolisessa kirkossa. Pelkästään tämän vuoden alkupuolella on Norjassa rekisteröitynyt 10 000 uutta katolilaista. Näihin lukuihin voidaan vielä lisätä tuntematon määrä rekisteröimättömiä katolilaisia.

Oslon katolisen hiippakunnan antamien tietojen mukaan kirkon voimakas kasvu johtuu työvoiman maahanmuutosta, ja sen seurauksia hiippakunnalle on vielä vaikea tietää.

Jo nyt suurimman ryhmän Norjan katolilaisista – kolmasosan – muodostavat puolalaiset. Heistä myös johtuu suurin osa kasvusta. Suurten kaupunkien puolaksi vietettäviin sunnuntaimessuihin osallistuu säännöllisesti monta tuhatta katolilaista. Oslon hiippakunnan täytyy joka vuosi hankkia uusia pappeja Puolasta. Myös pienillä paikkakunnilla vietetään yhä enemmän puolankielisiä messuja.

Ruotsissa katolilaisten määrä nousi toukokuun lopulla 102 000:een. Piispa Anders Arboreliuksen OCD arvion mukaan rekisteröimättömien katolilaisten määrä voi olla yhtä suuri.

KATT/NRK