Paavi Benedictus XVI: ”Rukoilkaa jatkuvasti minun puolestani, kirkon puolesta, tulevan paavin puolesta”

Tuhkakeskiviikkona 13. helmikuuta paavi Benedictus XVI kommentoi keskiviikon yleisvastaanottonsa alussa päätöstään luopua paaviudesta:

“Rakkaat veljet ja sisaret,

kuten tiedätte, olen päättänyt… [suosionosoituksia]…kiitos myötätunnostanne… olen päättänyt luopua palveluvirasta, jonka Herra uskoi minulle 19. huhtikuuta 2005. Olen tehnyt tämän täysin vapaasti kirkon hyväksi, rukoiltuani kauan ja tutkittuani omaatuntoani Jumalan edessä. Tein sen hyvin tietoisena tämän teon vakavuudesta, mutta samalla tietoisena siitä, etten enää kykene hoitamaan Pietarin seuraajan palveluvirkaa sillä voimalla, jota se vaatii. Minua tukee ja valaisee varmuus siitä, että kirkko on Kristuksen kirkko, eikä Kristus koskaan jätä sitä vaille ohjaustaan ja huolenpitoaan. Kiitän kaikkia rakkaudesta ja rukouksista, joilla olette saattaneet minua… [suosionosoituksia]…kiitos! Näinä päivinä, jotka eivät ole olleet minulle helppoja, olen tuntenut lähes fyysisesti rukouksen voiman, jonka rakkaus kirkkoa kohtaan, teidän rukouksenne, minulle antaa. Rukoilkaa jatkuvasti minun puolestani, kirkon puolesta, tulevan paavin puolesta. Herra ohjaa meitä.”

KATT/Radiovaticana