Paavi Franciscus Puolassa 27.-31. heinäkuuta 2016

franciscus sir16aPaavi Franciscuksen alustava Puolan vierailun aikataulu on julkistettu; paavi matkustaa Puolaan 31. Maailman nuortenpäivää varten.

Paavi saapuu Krakovaan keskiviikkona 27. heinäkuuta ja tapaa Puolan presidentin ja maan piispat; illalla hän tervehtii ihmisiä samasta ikkunasta, josta Johannes Paavali II:lla oli tapana puhua nuorille. Torstaina 28. heinäkuuta paavi käy Czestochowassa rukoillakseen Mustan madonnan ikonin edessä ja viettää messun Puolan kasteen 1050-juhlan kunniaksi (Puolan ensimmäinen hallitsija Mieszko I kastettiin vuonna 966).

Perjantaina 29. heinäkuuta paavi vierailee Auschwitz-Birkenaun keskitysleirissä. Iltapäivällä on ristintien hartaus Krakovassa. Lauantaina 30. heinäkuuta paavi vierailee Jumalan laupeuden pyhäkössä Lagiewnikissa, jossa paavi kulkee pyhän oven kautta; hän vierailee myös läheisessä kappelissa, jonne pyhä Faustyna Kowalska on haudattu. Sen jälkeen hän viettää messun pappien, sääntökuntalaisten ja seminaristien kanssa. Illalla on maailman nuortenpäivän rukousvigilia. Sunnuntaina 31. heinäkuuta aamulla paavi viettää messun maailman nuortenpäiville kokoontuneille nuorille. Iltapäivällä hän tapaa nuortenpäivien vapaaehtoisia ja järjestäjiä ja palaa illalla Roomaan.

Paavin viesti Maailman nuortenpäiviä varten löytyy suomeksi katolinen.fi -sivun Ajankohtaista-osiosta.

KATT/Radiovaticana