Paavi Franciscus viettää kiirastorstain iltamessun roomalaisessa nuorisovankilassa

Pyhän istuimen lehdistötoimisto on vahvistanut, että paavi Franciscus viettää tänä vuonna kiirastorstain iltamessun roomalaisessa nuorisovankilassa eikä Lateraanikirkossa. Muilta osin paavin pyhän viikon liturgisten viettojen aikataulu toteutuu tavalliseen tapaan.

Kiirastorstaina 28.3. paavi Franciscus viettää aamulla krismamessun Pietarinkirkossa ja kiirastorstain iltamessun eukaristian asettamisen muistoksi kello 17.30 Casal del Marmon nuorisovankilassa.

Kiirastorstain iltamessun olennainen piirre on rakkauden käskystä muistuttaminen ja jalkojen pesu (Joh. 13). Buenos Airesin arkkipiispana kardinaali Bergoglio usein vietti tämän messun vankilassa, sairaalassa tai köyhien asuntolassa. Viettämällä messun Casal del Marmossa paavi Franciscus jatkaa tätä tapaa. Myös paavi Benedictus XVI vieraili Casal del Marmon vankilassa 18. maaliskuuta 2007 ja vietti messun sen kappelissa.

Pyhän istuimen lehdistötoimisto oli jo aiemmin 15.3. kertonut, että paavi Franciscus ottaa juhlallisesti haltuunsa katedraalinsa eli Lateraanibasilikan vasta pääsiäisen jälkeen, ja että tämän vuoksi paavi ei viettäisi myöskään kiirastorstain messua perinteiseen tapaan Lateraanibasilikassa, vaan todennäköisesti Pietarinkirkossa. Nyt vieton paikaksi on täsmentynyt Casal del Marmon vankila.

KATT/VIS