Paavi Pyhälle maalle toukokuussa

Paavi Benedictus XVI tekee pyhiinvaelluksen Pyhälle maalle 8.-15. toukokuuta. Matkan aluksi pyhä isä vierailee Jordaniassa, jossa hän muun muassa vierailee historiallisessa Mooseksen muistoksi rakennetussa basilikassa ja siunaa latinalaisen patriarkaatin rakennuttaman Madaban yliopiston peruskiven. Hän tapaa maassa myös kuningasparin ja toisten kristillisten yhteisöjen sekä muslimien edustajia. Paavi käy myös Betaniassa Jordan-virran varrella tutustumassa Jeesuksen oletettuun kastepaikkaan, jossa hän myös siunaa alueelle rakennettavien uusien kirkkojen peruskiviä.

Tämän jälkeen Benedictus siirtyy Israeliin, jossa hän vierailee Jerusalemissa, Betlehemissä ja Nasaretissa. Jerusalemissa paavi tapaa monia vaikuttajia, muun muassa Israelin presidentin, Jerusalemin suurmuftin ja juutalaisen yhteisön päärabbit, ja hän vierailee holokaustin muistoa kunnioittavassa Yad Vashem -museossa sekä itkumuurilla. 

Betlehemissä paavi vierailee Jeesuksen syntymäluolassa sekä tapaa palestiinalaishallinnon presidentin. Nasaretissa hän vierailee muun muassa Marian ilmestyspaikalla. Palattuaan Jerusalemiin paavi vierailee vielä pyhän haudan äärellä.

KATT/VIS