Paavi rukoilee Filippiinien puolesta

Taifuuni Haiyan aiheutti valtavaa tuhoa Filippiineillä viime perjantaina. Kuolonuhreja on ainakin 10000. Paavi Franciscus lähetti surunvalittelunsa Filippiinien presidentille Benigno Aquinolle. Valtiosihteeri Pietro Parolinin allekirjoittamassa sähkeessä sanotaan:

”Syvästi surullisena taifuunin aiheuttamasta tuhosta ja kuolonuhreista hänen pyhyytensä paavi Franciscus ilmaisee sydämestään solidaarisuutensa kaikkia niitä kohtaan, joita tämä myrsky ja sen jälkiseuraukset koskettavat. Hän ajattelee erityisesti niitä, jotka surevat rakkaidensa menetystä ja niitä, jotka menettivät kotinsa. Pyhä isä rukoilee koko Filippiinien kansan puolesta ja rohkaisee viranomaisia ja avustustyöntekijöitä, jotka auttavat myrskyn uhreja. Hän pyytää Jumalalta voimaa ja lohdutusta kansakunnalle.”

Paavi muisti Filippiinien uhreja myös Angelus-rukouksen yhteydessä sunnuntaina 10. marraskuuta: ”Rukoilkaamme näiden veljiemme ja sisartemme puolesta ja pyrkikäämme antamaan heille myös konkreettista apuamme.”

Paikallisen Caritas-avustusjärjestön (Caritas Philippines-NASSA) edustaja, isä Edwin Gariguez, totesi, että kyseessä oli suurin maata kohdannut myrsky, ja se osui alueelle, jota maanjäristys oli jo tuhonnut. Avuntarve on suuri.

Filippiinien katastrofin uhreja voi auttaa myös Suomen Caritas ry:n katastrofitilin kautta: IBAN FI73 8000 1270 1545 04, viite 2383.

KATT