Paavi vetosi Syyrian ja Irakin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi

Paavi Benedictus XVI seuraa huolestuneena Syyrian tilannetta. Paavi esitti 29.7. Angelus-rukouksen yhteydessä jälleen vetoomuksen rauhan puolesta.

”Rakkaat veljet ja sisaret, seuraan jatkuvasti huolestuneena uutisia Syyrian traagisista ja lisääntyneistä väkivaltaisuuksia, joiden surullisena seurauksena kuolleita ja loukkaantuneita on myös siviiliväestön keskuudessa, ja tietoja valtavasta määrästä sekä maan sisäisiä että naapurimaihin paenneita pakolaisia. Pyydän, että heille taataan välttämätön humanitäärinen ja solidaarinen apu.

Toistan jälleen kerran, että olen lähellä tätä kärsivää kansaa ja rukoilen sen puolesta, ja esitän uudelleen myös kiireellisen vetoomuksen väkivallan ja verenvuodatuksen lopettamiseksi. Pyydän Jumalalta sydämen viisautta erityisesti niille, joilla on suurin vastuu, että ponnistuksia säästämättä pyritään rauhaan – myös kansainvälisen yhteisön toimin – vuoropuhelun ja sovinnon kautta, että saavutettaisiin poliittinen ratkaisu tähän konfliktiin.

Ajattelen myös rakasta Irakin kansaa, jota viime päivinä ovat koetelleet lukuisat vakavat pommi-iskut, joissa on kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä. Löytäköön tämä suuri maa pysyvyyden, sovinnon ja rauhan tien.”

KATT/VIS