Paavin ja muslimijohtajan asiakirja ihmisten veljeydestä

Paavi Franciscus teki helmikuun alussa historiallisen vierailun Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin. Vierailun yhteydessä paavi ja sunnimuslimien korkea-arvoinen hengellinen johtaja, Kairon Al-Azharin yliopiston suurimaami Ahmed Al-Tayeb allekirjoittivat 4.2.2019 julistuksen, jonka aiheena on ihmisten veljeys, maailmanrauha ja yhdessä eläminen. Paavi ja sheikki Al-Tayeb tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa toukokuussa 2016 Vatikaanissa. Julistus tuomitsee terrorismin ja uskontojen väärinkäytön sen oikeuttamiseksi, kehottaa edistämään vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta ja muistuttaa hengellisten ja moraalisten arvojen tärkeydestä.

Koko asiakirja on nyt luettavissa suomeksi osoitteessa https://katolinen.fi/ihmisten-veljeys-maailmanrauha-ja-yhdessa-elaminen/.

Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa asuu noin miljoona katolista vierastyöläistä, jotka ovat lähtöisin kaikkialta maailmasta, ennen kaikkea Filippiineiltä, Intiasta, Etelä-Amerikasta, Lähi-idästä, Afrikasta ja Etelä-Aasiasta. Katolilaiset muodostavat noin 9 prosenttia maan väestöstä. Arabiemiraattien katolilaiset ovat osa Etelä-Arabian apostolista vikariaattia, jonka apostolisena vikaarina toimii tällä hetkellä piispa Paul Hinder OFM Cap. Vikariaatin alueen muodostavat Oman, Arabiemiraatit ja Jemen. Sen pääpaikka on Abu Dhabissa, joka on Yhdistyneiden Arabiemiraattien toiseksi suurin kaupunki.

KATT