Paavin tervehdys perhekongressille

Paavi Benedictuksen ennakkotervehdys (5.5.2010)

Tervehdin sydämellisesti kaikkia, jotka osallistuvat Jönköpingissä Ruotsissa pidettävään perhekongressiin, myöhemmin tässä kuussa. Viestinne maailmalle on todellinen ilon tervehdys, sillä Jumalan meille antama avioliiton ja perhe-elämän lahja tarjoaa meille mahdollisuuden kokea jotakin siitä loppumattomasta rakkaudesta, joka yhdistää kolmea jumalallista persoonaa, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä. Ihmiset, jotka on tehty Jumalan kuvaksi ja kaltaisiksi, on tehty rakkautta varten. Todellakin, olemuksemme ytimessä me haluamme rakastaa ja kaipaamme saada rakkautta myös takaisin. Vain Jumalan rakkaus voi täysin tyydyttää meidän syvimmät tarpeemme, mutta myös miehen ja vaimon rakkauden, vanhempien ja lasten rakkauden sekä sisarusten keskinäisen rakkauden kautta me saamme jo ennalta maistaa sitä rajatonta rakkautta, joka meitä odottaa tulevassa elämässä.

Avioliitto on todellinen pelastuksen välinen, ei vain aviopuolisoille vaan koko yhteiskunnalle. Niin kuin mikä tahansa tavoiteltava päämäärä, se asettaa meille vaatimuksia, haastaa meidät ja edellyttää meiltä valmiutta uhrata omat tarpeemme sen hyvän puolesta, joka toiselle siitä koituu. Se edellyttää meiltä suvaitsevaisuutta ja anteeksiantamisen tahtoa. Se kutsuu meitä vaalimaan ja suojelemaan uuden elämän lahjaa.

Ne onnekkaat meistä, jotka olemme syntyneet vakaaseen perheeseen, voivat nähdä siinä ensimmäisen ja kaikkein perustavimman hyveellisen elämän koulun ja hyvän kansalaisuuden ominaisuuksien perustan. Rohkaisen teitä kaikkia pyrkimyksissänne edistää ymmärrystä ja arvostusta sitä mittaamatonta hyvyyttä kohtaan, jota avioliitto ja perhe-elämä tarjoavat ihmisyhteisölle. Siunatkoon Jumala teitä kaikkia!

KATT/VIS