Paavin vierailulla mukana rabbi ja sheikki

InterfaithPaavi Franciscuksen vierailulla Pyhälle maalle 24.-26. toukokuuta 2014 on mukana myös uskonnollisia johtajia: rabbi Abraham Skorka ja sheikki Omar Abboud, jotka ovat osallistuneet uskontojenväliseen vuoropuheluun nykyisen paavin kanssa ja ovat molemmat Jorge Bergoglion pitkäaikaisia ystäviä Buenos Airesista.

Paavin vierailu keskittyy paavin ja Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan tapaamisen ohella myös kolmen Jerusalemia pyhänä kaupunkinaan pitävän uskonnon vuoropuheluun. Tämän vuoksi paavi toivoi Skorkan ja Abboudin osallistuvan matkalle.

Omar Abboud on uskontodialogi-instituutin johtaja Buenos Airesissa ja entinen Argentiinan islamilaisen keskuksen pääsihteeri. Hän on myös työskennellyt Buenos Airesin slummeissa. Abraham Skorka on Latinalaisen Amerikan rabbiinisen seminaarin rehtori Buenos Airesissa. Skorka ja silloinen kardinaali Bergoglio tapasivat usein keskustellakseen. Tapaamisten tuloksena julkaistiin vuonna 2012 heidän yhteinen kirjansa ”Sobre el cielo y la tierra” eli ”Taivaasta ja maasta”. Kirjan suomentaminen on käynnissä ja se ilmestynee suomeksi Katolisen tiedotuskeskuksen julkaisemana syksyllä 2014.

KATT/CNA