Pappienneuvosto uudistui

Pappienneuvoston kokous Stella Mariksessa maaliskuussa 2016. Kuva: Peter Gebara SCJ.

Helsingin hiippakunnassa on pitkään ollut käytäntönä se, että pappienneuvostoon ovat automaattisesti kuuluneet hiippakunnan kaikki papit. Tällainen käytäntö on muualla maailmassa hyvin harvinainen, ja myös Suomessa se on käynyt lähes mahdottomaksi, koska pappeja on tullut lisää – heitä on tällä hetkellä jo 30 – ja uskovien määrä hiippakunnassa on kasvanut merkittävästi.

Tästä syystä Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ on uudistanut pappienneuvoston säännöt niin, että siihen kuuluu piispan lisäksi piispanneuvoston jäsenet sekä viisi pappien keskuudestaan valitsemaa jäsentä. Lisäksi piispa voi kutsua vielä yhden papin. Neuvoston toimikausi on viisi vuotta.

Piispa on nimittänyt ensimmäiseen uusien sääntöjen mukaiseeen pappienneuvostoon ajalle 18.7.2017-17.7.2022 seuraavat papit:

Teemu Sippo SCJ (piispa, puheenjohtaja), Rafal Czernia SCJ, Peter Gebara SCJ, Raimo Goyarrola, Cristiano Magagna, Ryszard Mis SCJ, Toan Tri Nguyen, Marco Pasinato, Manuel Prado, Gabriel Salmela OP ja Zenon Strykowski SCJ.

Pappienneuvosto toimii piispan neuvoa-antavana elimenä kirkon kanonisen lain kaanonien 495-502 mukaisesti sekä tietyissä tapauksissa, joissa edellytetään pappienneuvoston mielipiteen kuulemista.

KATT