Piispa Arborelius on nyt kardinaali

Paavi Franciscus nimitti keskiviikkona 28.6.2017 viisi uutta kardinaalia. Heidän joukossaan oli Tukholman piispa Anders Arborelius OCD. Muut kardinaaliksi nimitetyt olivat Bamakon arkkipiispa Jean Zerbo, Barcelonan arkkipiispa Juan José Ameglia, Paksén (Laos) apostolinen vikaari Louis-Marie Ling Mangkhanekoun sekä San Salvadorin arkkihiippakunnan apulaispiispa Gregorio Rosa Chávez.

Piispa Anders Arborelius OCD on syntynyt Sveitsin Sorengossa 1949 mutta kasvoi Ruotsin Lundissa. Hänet otettiin katolisen kirkon täyteen yhteyteen 1969 ja hän liittyi Norrabyn karmeliittaluostariin 1971. Ikuiset lupaukset hän antoi Belgian Brüggessä 1977. Hänet vihittiin papiksi 1979 ja Tukholman piispaksi 1998.

Arborelius on ensimmäinen ruotsalaistaustainen katolinen piispa Ruotsissa reformaation jälkeen. Samoin hän on kautta aikain ensimmäinen pohjoismaalainen kardinaali. Nimikkokirkokseen hän sai Santa Maria degli Angeli e dei Martiri -basilikan, joka sijaitsee Piazza della Repubblican reunalla keisari Diocletianuksen kylpylän läheisyydessä.

KATT