Pohjoismaiden piispainkokouksen lehdistötiedote

Pakistanista Pohjoismaihin tulleiden siirtolaisten suuri määrä saa meidät ilmaisemaan surumme äskettäin tapahtuneen Pakistanin vähemmistöjen ministerin Shahbaz Bhattin murhan johdosta. Hänet tappoi Islamabadissa joukko uskonnollisia kiihkoilijoita. Hän oli kuollessaan 42-vuotias. Elävä usko Kristukseen innoitti häntä ja hän oli nuoruudestaan asti ollut sorrettujen puolustaja.

Pohjoismaiden katolinen piispainkokous onnittelee Pakistanin kristittyjen yhteisöä yhä useampien rauhanomaisten mielenosoitusten järjestämisestä – usein jopa muslimien kanssa – ja rukoushetkien organisoimisesta kaikissa kaupungeissa sekä ekumeenisen julistuksen julkaisemisesta. Siinä kristityt vetoavat valtiovaltaan “uskonnollisten vähemmistöjen elämän ja vapauden suojelemiseksi ja ääriliikkeiden toiminnan pysäyttämiseksi Pakistanissa”.

Haluamme ilmaista osanottomme Pakistanin katoliselle yhteisölle ja pyytää Pohjoismaiden poliittisia johtajia vetoamaan Pakistanin hallitukseen, jotta se ryhtyisi tutkimuksiin murhaajien tunnistamiseksi ja tuomitsemiseksi ja jotta se suojelisi kaikkia uskonnollisia vähemmistöjä kunnioittaen siten uskonnonvapautta ja Pakistanin perustuslakia.

Tämän vuoden alussa Pohjoismaiden katolinen piispainkokous julisti: “Pyydämme Pohjoismaiden hallituksia puolustamaan oikeutta uskonnonvapauteen ja toimimaan kaikkien uskonnollisten vähemmistöjen suojelemiseksi Lähi-idässä ja muualla maailmassa.”
Toivotamme tervetulleeksi kaitselmuksen lahjana pian tulossa olevan uskonnollisten johtajien kokoontumisen Assisissa, koska kansainvälistä apua tarvitaan kiireellisesti.

Maaliskuussa 2011

Piispa Peter Bürcher
Pohjoismaiden katolisen
piispainkokouksen
oikeudenmukaisuuden ja
rauhan jaoston
puheenjohtaja