Pyhä Franciscus esikuva nuorille

Paavi Benedictus XVI kannusti Assisin rauhankokousta edeltävänä päivänä keskiviikkona 26.10. viettämässään liturgiassa nuoria ottamaan pyhän Franciscus Assisilaisen esikuvakseen. Liturgia korvasi tavallisen keskiviikkoaudienssin, ja se ennakoi torstaina alkavaa rauhankokousta.

Liturgian lopuksi paavi sanoi nuorille: ”Huomenna rukoilen pyhän Franciscus Assisilaisen haudalla. Tukekoon hänen esimerkkinsä teitä, nuoret ihmiset, sitoutumaan uskollisuuteen Kristukselle joka päivä.”

Sairaille pyhä isä sanoi: ”Rohkaiskoon hän teitä … seuraamaan aina Jeesusta koettelemusten ja kärsimyksen tiellä.” Vasta-avioituneille paavi sanoi: ”Auttakoon hän teitä … tekemään perhe-elämästänne paikan, jossa Jumalan ja lähimmäisen rakkaus on alati läsnä.”

Torstaina 27.10. vietetään Assisissa paavin kutsumana Mietiskely-, vuoropuhelu- ja rukouspäivää maailman rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Päivään osallistuu suuri joukko uskontojen johtajia kuin myös uskonnottomien ryhmien edustajia.

Paavi Benedictus päätti tilaisuuden järjestämisestä toisaalta eri puolilla maailmaa jatkuvien levottomuuksien takia, toisaalta kunnioittaakseen edeltäjänsä, autuaan paavi Johannes Paavali II:n 25 vuotta sitten järjestämän ensimmäisen Assisisin tapaamisen juhlavuotta.

KATT/VIS