Pyhän Marian lastentarha 50 vuotta

Tiesitkö, että nyt syyskuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Pyhän Marian lastentarha alkoi toimintansa Puistokadulla. Tällä hetkellä lastentarhassa tehdään korjaustöitä.

Pyhän Marian lastentarhan perustivat pyhän sydämen sisaret. He palvelivat uskollisesti kauan kirkkoamme ja palasivat 90-luvulla kotimaahansa Hollantiin. Nykyään heidän aloittamaansa työtä jatkavat ursuliinisisaret.

Toivomme, että jotkut teistä muistavat ne ajat, jolloin vuosina 1930-1939 ja sodan jälkeen 1946-1951 lastentarha sijaitsi Edelfeltintie 14:ssä. Vuonna 1951-1959 lastentarha sai omat tilat Engelinaukio 11:sta, ja vuodesta 1959 sisaret ovat hoitaneet lapsia nykyisessä paikassa Pyhän Henrikin kirkon ja Kaivopuiston vieressä.

Pyhän Marian lastentarhan läsnäolo on pieni osa katolisen kirkon toimintaa, ekumeniaa ja pieni pisara Helsingin päivähoitoa. Lastentarhan merkkivuosi on sopiva hetki pelastaa unohtumiselta niitä muistoja, jotka liittyvät ”Nunnalaan” ja joita teillä on. Mielellämme otamme vastaan ”Nunnalan” historiaan liittyviä kuvia ja kirjoitettuja tarinoita. Voitte myös ilmoittaa meille nimenne pantavaksi Pyhän Marian lastentarhan oppilaiden nimilistaan.

Kutsumme myös kaikkia teitä, jotka olette käyneet Pyhän Marian lastentarhaa, ja kaikkia ”Nunnalan” ystäviä juhlaan, joka vietetään lauantaina 3. lokakuuta klo 14-17. Pääsylipun juhlaan voi tilata lastentarhan sivuilta pmlastentarha@elisanet.fi tai numerosta 09-631062.

Ursuliinisarten ja ”Nunnalan” puolesta

sisar Barbara