Pius XI:n sovitusrukous

Tämän rukouksen paavi Pius XI julkaisi kiertokirjeensä Miserentissimus Redemptor (Armollisin Lunastaja) lopussa vuonna 1928. 

Suloisin Jeesus, jonka ylitsevuotava rakkaus ihmisiä kohtaan on palkittu niin kiittämättömästi unohduksella, välinpitämättömyydellä ja ylenkatseella, katso: me polvistumme nyt sinun alttarisi eteen sovittaaksemme erityisellä kunnioituksella ihmisten kelvottoman velttouden ja ne loukkaukset, joilla he kaikkialla haavoittavat sinun rakastavaa Sydäntäsi.

Muistaen kuitenkin, että itsekin olemme joskus syyllistyneet sellaiseen kelvottomuuteen, ja sen vuoksi syvästi murheisina rukoilemme sinun laupeuttasi ensin itsellemme. Olemme valmiit vapaaehtoisella sovituksella hyvittämään sekä omat rikoksemme että niidenkin, jotka ovat eksyneet pois autuuden tieltä ja epäuskossaan paatuneina kieltäytyvät tunnustamasta sinua paimenekseen ja johtajakseen tai halveksien kasteensa lupauksia ovat hyljänneet sinun lempeän lakisi ikeen.

Me tahdomme sovittaa kaikki nämä valitettavat rikokset ja pyrimme hyvittämään kunkin niistä; varsinkin elämän ja tapojen kevytmielisyyden ja säädyttömyyden, joka on syössyt turmioon niin monia viattomia sieluja, pyhäpäivien väärinkäytön, kaikki sinuun ja sinun pyhiisi kohdistuneet tuomittavat herjaukset sekä kaikki loukkaukset sinun sijaistasi ja pappissäätyä kohtaan; edelleen jumalallisen Sakramentin halveksimisen tai kauhistuttavassa pyhäinryöstössä tapahtuneen häpäisyn, sekä vihdoin niiden kansojen julkiset rikokset, jotka vastustavat sinun Kirkkosi oikeuksia ja opetusvirkaa.

Kunpa voisimme sovittaa verellämme kaikki nämä rikokset! Siihen kykenemättöminä uhraamme sinulle kuitenkin loukatun jumalallisen kunniasi hyvitykseksi sen saman sovitusuhrin, jonka sinä kerran kannoit Isälle ristillä ja jonka yhä vielä päivittäin uudistat alttareilla; ja tähän uhriin yhdistämme neitseellisen Äitisi, kaikkien pyhien ja hurskaiden uskovaisten hyvitykset. Lupaamme koko sydämestämme sovittaa entiset omat ja toisten tekemät synnit sekä välinpitämättömyyden suurta rakkauttasi kohtaan lujalla uskolla ja puhtailla elintavoilla sekä noudattamalla täydellisesti evankeliumin lakia, varsinkin rakkauden käskyä, sikäli kuin sinun armosi avulla siihen pystymme. Samoin lupaamme voimiemme mukaan estää sinuun kohdistuvat loukkaukset ja kutsua niin monia ihmisiä kuin mahdollista seuraamaan sinua.

Pyydämme sinua, laupias Jeesus, ottamaan vastaan tämän vapaaehtoisen hyvitystarjouksen autuaan Neitseen ja hyvittäjän Marian esirukouksen tähden. Suo meille kestävyyden suuri lahja, niin että täytämme velvollisuutemme ja palvelemme sinua uskollisesti aina kuolemaan saakka, kunnes vihdoin pääsemme kaikki siihen isänmaahan, jossa sinä elät ja hallitset Isän ja Pyhän Hengen kanssa iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen.

(Cobben: Latinalais-suomalainen messukirja, 1961, s. 468-469.)

Covid-19

Covid-19

Kirkon toiminta
Kyrkans verksamhet
Church activities

Fides

Katolinen hiippakuntalehti
Katolskt Stiftsblad
Diocesan Magazine

Paavin twiitit

KATT:n twiitit

Tilastot

Tilastoja

  • Jäseniä: 15483
  • Seurakuntia: 8
  • Pappeja: 28

Arkistot

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu

Lisätietoa seurakuntien jäsenmaksusta.