Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokous pohtii näkyvää ykseyttä

Suomen Ekumeeninen Neuvosto pitää syyskokouksensa Porvoossa 13.-14.10.2011. Tällä kertaa teemana on Näkyvä ykseys – Synlig enhet. Kokoukseen liittyy esimerkiksi iltakirkko Porvoon tuomiokirkossa 13.10. klo 18. Perjantaina 14.10. järjestetään seminaari ”Näkyvä ykseys – kirkko keskellä kaupunkia”, jonka pääpuhujat ovat prof. Veli-Matti Kärkkäinen ja Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteeri prof. Viorel Ionita.

Ionitan aiheena on Charta Oecumenica -asiakirja. Euroopan kirkkojen konferenssin ja Euroopan katolisten piispainkokousten neuvoston laatima ekumeeninen asiakirja, Charta Oecumenica, on ohjannut eurooppalaista ekumeniaa kymmenen vuotta; se allekirjoitettiin Strasbourgissa vuonna 2001. Charta Oecumenica kannustaa jokaista kristittyä rakentamaan kirkkojen yhteistyötä muun muassa ekumeenisissa perheissä, naapuriseurakuntien kesken ja kirkkokuntien välillä.

Syyskokouksen päätöspäivänä Porvoossa on myös esimerkiksi kirkkokävely 14.15-16.45, jonka kohteina ovat helluntaiseurakunta, Filadelfiaförsamlingen, vapaakirkko, Missionskyrkan, pelastusarmeija ja ortodoksinen kirkko.

Suomen Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtaja on Helsingin katolinen piispa Teemu Sippo SCJ.

KATT/Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lisätietoja: http://www.ekumenia.fi