Uusi kappeli Vaasaan

Tampereen Pyhän ristin seurakunnan läsnäolo Pohjanmaalla vahvistuu. Seurakunnalle on ostettu oma kappeli Vaasan keskustan tuntumasta. Kappeli otetaan käyttöön jo tammikuussa. Seuraavassa on kirkkoherra Zenon Strykowskin SCJ Tampereen seurakuntalehdessä julkaistu viesti:

Suuresti iloiten haluan ilmoittaa seurakuntalaisille, että olemme saaneet uuden kappelin Pohjanmaalle. Se sijaitsee Vaasassa osoitteessa Rauhankatu 8 C 22. Tarkoituksena on, että siellä voitaisiin viettää tammikuun 21. lähtien messua useammin kuin tähän mennessä on vietetty ortodoksisessa seurakuntasalissa.

Seurakuntalaiset Vaasassa ja Vaasan alueella! Tervetuloa messuun, joka vietetään 21.1.2012 klo 16.00. Messun jälkeen voimme kokouksessa puhua, millä tavoin maallikot voisivat ottaa vastuun koristelemisesta, siivouksesta ja muusta kappelin ylläpidosta.

Helmikuun alussa kahtena viikkona ovat maalaustyöt ja pienet korjaustyöt siellä meneillään, jotta saisimme tilan sellaiseksi, että se olisi kaunis kappeli. Vetoan vaasalaisiin katolilaisiin, että te kukin auttaisitte omien mahdollisuuksienne mukaan myös taloudellisesti.

Ennen kaikkea meidän on syytä olla kiitollisia Jumalalle ja piispallemme kappelitoiveen toteutumisesta.

Toiveena on myös, että vaasalaiset ja lähialueella asuvat katolilaiset muodostaisivat yhä tiiviimmän uskovien yhteisön, jossa rukous ja veljellinen rakkaus todistaisivat uskomme kauneudesta ja voimasta ja edesauttaisivat kirkon kasvua Pohjanmaalla.

isä Zenon Strykowski SCJ kirkkoherra

Vaasan alueen seurakuntalaisille uutinen uudesta omasta kappelista on suuri riemun ja helpotuksen aihe. Tuleva Vaasan kappeli on osa 112 neliömetrin kokoista huoneistoa, joka sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustorilta. Parkkipaikkoja on lähistöllä runsaasti. Kappelin lisäksi huoneistossa on vielä kokoustila, keittiö, eteinen ja kaksi wc:tä. Kirkkosali on katutasolla.

KATT