Vatikaanin lehdistöosaston selvennys keskusteluun aidsista ja kondomeista

Vatikaanin lehdistöosaston selvennys keskusteluun aidsista ja kondomeista

Pyhän istuimen lehdistöosaston päällikkö, isä Federico Lombardi SJ on antanut lausunnon, jossa selvennetään kirjassa ”Maailman valo” olevia paavi Benedictuksen lausuntoja aidsista ja kondomien käytöstä.

Lausunnon mukaan paavi Benedictus toteaa, ettei aids-kysymystä voida ratkaista vain kondomeja jakamalla ja että itse asiassa kondomeihin keskittyminen vain banalisoi seksuaalisuuden käsitettä, niin että se menettää merkityksensä rakkauden ilmauksena ja tulee huumeen kaltaiseksi.

Samalla paavi tarkastelee poikkeuksellista tilannetta, jossa seksuaalisuuden harjoittaminen tarkoittaa todellista vaaraa toisten ihmisten hengelle. Tällaisessa tapauksessa paavi ei moraalisesti oikeuta väärin suuntautuneen seksuaalisuuden harjoittamista, mutta uskoo, että kondomien käyttäminen infektioriskin pienentämiseksi on ”ensimmäinen askel tiellä kohti entistä inhimillisempää seksuaalisuutta”, mitä taas kondomien käyttämättä jättäminen ja toisten ihmisten henkien vaarantaminen ei olisi.

Isä Lombardin lausunto selventää, että paavi Benedictus XVI ei ole uudistanut tai muuttanut kirkon opetusta vaan että asettamalla se oikeaan näkökulmaan hän vahvistaa ihmisen seksuaalisuuden arvon ja arvokkuuden rakkauden ja vastuun ilmauksena.

KATT/RV

http://www.radiovaticana.org/EN1/Articolo.asp?c=440913