Yksi meistä -kansalaisaloite kerännyt kohta jo miljoona nimeä

one_of_us_logoEuroopanlaajuinen Yksi meistä (One of us) -kansalaisaloite on pian kerännyt jo tarvittavat miljoona nimeä. Elokuun loppuun mennessä aloite on kerännyt noin 950 000 allekirjoitusta. Suomessa aloite on saanut satoja allekirjoituksia. 

Kansalaisaloitteen tavoitteena on saada EU kieltämään “sellainen toiminta, joka edellyttää ihmisalkioiden tuhoamista, erityisesti tutkimuksen, kehitysavun ja yleisen terveydenhuollon piirissä, ja lopettaa tällaisen toiminnan rahoitus”. Säädösehdotuksen hyväksyminen vahvistaisi merkittävästi ihmiselämän suojaa sen alkuvaiheissa. Sitä tukevat useat elämän arvokkuuden puolesta työtä tekevät järjestöt ja yhteisöt Euroopan eri puolilta.

Aloitteen tukijoiksi ovat Suomessa julkisesti liittyneet kansanedustajat Timo SoiniPäivi RäsänenLeena Rauhala ja Mika Niikko sekä ihmisoikeusjärjestön Pro Life Suomen puheenjohtaja Mika Ebeling, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja Helsingin katolisen hiippakunnan piispa Teemu Sippo SCJ. Aloitetta ovat julkisesti tukeneet myös paavit Benedictus XVI ja Franciscus.

KATT