Avoin keskustelutilaisuus ”Religions and Europe”

Avoin keskustelutilaisuus 

”Religions and Europe”

maanantaina 22.10.2012 klo 14.30-16.30
Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki)

Lissabonin sopimuksen mukaan EU:n tulee käydä avointa, läpinäkyvää ja säännöllistä vuoropuhelua kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien kanssa. Millä tavoin tätä vuoropuhelua käydään, ja miten sitä voitaisiin kehittää? Mikä on uskonnon merkitys tämänpäiväisessä uskonnollisesti monimuotoisessa Euroopassa? Mikä on kirkkojen ja muiden uskontokuntien rooli EU:ssa, ja mitkä ovat keskeiset tulevaisuuden haasteet?

Aiheesta alustaa Euroopan komission puheenjohtajan Barroson uskonnollisten asiain neuvonantaja Katharina von Schnurbein, joka vastaa komission yhteyksistä kirkkoihin ja muihin uskontokuntiin sekä tähän liittyvästä vuoropuhelusta.

Mukana keskustelemassa ovat

  • Professori Aila Lauha, Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dekaani ja Euroopan kirkkojen konferenssin Kirkko ja yhteiskunta –komission jäsen
  • Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen
  • USKOT-foorumin puheenjohtaja Jan Edström
  • Dosentti Jan-Peter Paul, Svenska Handelshögskolan

Keskustelun juontaa Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston päällikkö
Pekka Nurminen. Tilaisuuden kieli on englanti. Kutsua voi mieluusti välittää eteenpäin.

Ilmoittautumiset 12.10.2012 mennessä: comm-rep-hel-eps@ec.europa.eu tai 09 6226 5421. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun (klo. 14.00 alkaen). Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan uskontojen roolista Euroopassa!