Emerituspiispan terveiset

Emerituspiispa Teemu Sippo SCJ tervehtii hiippakuntalaisia seuraavin sanoin:

Hyvät hiippakuntalaiset, maanantaina 20.5. klo 12.00 [Italian aikaa] Vatikaani on julkaissut tiedon siitä, että allekirjoittanut vapautetaan Helsingin hiippakunnan piispan virasta. Olen pyytänyt pyhältä isältä päästä eläkkeelle ja hän on suostunut siihen. Olen 72-vuotias, osittain sairas. Olen joulunpyhinä saanut lisäksi osakseni päävamman kaatuessani liukkaalla pihalla. Kolmen kuukauden mittainen sairaalassaolo ja sairasloma sekä väsymystila kypsyttivät ajatuksen virasta vetäytymisestä.

Yllä olevasta päivästä lähtien en enää kanna vastuuta hiippakunnasta. Hiippakunnan neuvonantajakollegio valitsee hiippakunnalle asiainhoitajan, joka toimii siihen asti hiippakunnan johdossa, kunnes uusi piispa nimitetään. Piispattomana aikana kaikki hiippakunnan neuvostot lakkaavat toimimasta. Itse muutan jossakin vaiheessa pois piispantalosta.

Vaikka päätöstä eläköitymisestä ei ole ollut helppoa tehdä, tunnen siitä kuitenkin vapautusta ja ajatellen hiippakuntaa on varmaan hyvä, että saadaan nuorempi piispa, joka voi tarmokkaasti tarttua asioihin.

Olen nyt yli 40 vuoden ajan palvellut hiippakuntaa eri tehtävissä. Olen kiitollinen näistä vuosista. Toisaalta tunnen myös heikkouteni ja laiminlyöntini ja pyydän niitä anteeksi. Eläkkeelläkin voin toki toimia eri tehtävissä, jos pyydetään ja voimat riittävät. Kiitän varsinkin kaikkia niitä, jotka ovat tukeneet minua!

Toivotan teille Jumalan runsasta siunausta, iloa uskossa, kestävyyttä toivossa ja kaikessa rakkautta!

+ Teemu Sippo SCJ
Helsingin emerituspiispa