Fides: suuria uudistuksia

Katolinen hiippakuntalehti Fides on tähän (tammikuuhun 2019) asti lähetetty sekä erillisille tilaajille että käytännöllisesti katsottuna kaikkiin katolisiin koteihin Suomessa. Lehden saatavuutta on pidetty – ja pidetään yhä – suuressa arvossa. Hiippakunnan vakavan taloudellisen tilanteen seurauksena tehtiin joulukuussa kuitenkin historiallinen päätös, jonka mukaan Fideksen automaattisesta postittamisesta luovutaan ja jopa lehden painamista rajoitetaan, ainakin toistaiseksi.

Vuonna 2019 Fides ilmestyy seuraavasti: Vuoden ensimmäinen lehti (Fides 1/2019) ilmestyy normaalisti ja jaetaan tilaajille ja koteihin vanhaan tapaan. Tämän jälkeen seuraavat Fideksen numerot ilmestyvät verkossa eikä niitä paineta. Seuraava painettu Fides (4/2019) ilmestyy toukokuussa, mutta silloinkin se toimitetaan vain seurakuntiin, josta lehden voi hakea esim. messun yhteydessä. Vastaavasti syyspuolella Fides ilmestyy painettuna kaksi kertaa (7/2019 syyskuussa ja 10/2019 joulukuussa) ja muuten vain verkossa.

Vaikka paperilehden ilmestyminen harvenee, lehti ilmestyy jatkossa säännöllisesti verkossa osoitteessa fides.katolinen.fi. Tämä sivusto aukeaa helmikuun alkupäivinä, luultavasti kynttilänpäivänä 2.2.2019. Verkkosivuilla on myös ylimääräistä hengellistä aineistoa, kolumneja sekä lisää ruotsin- ja englanninkielisiä tekstejä.

Jos Fideksen haluaa välttämättä postitse kotiin, on lehdestä nyt tehtävä oikea tilaus ja maksettava tilausmaksu, joka vuonna 2019 on 20 € kotimaahan ja 25 € ulkomaille. Lehti postitetaan vain tilausmaksun maksaneille. Tilauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen info(at)katolinen.fi tai Fideksen uusien nettisivujen kautta.

KATT