Koronavirukseen liittyviä ohjeita Helsingin katolisessa hiippakunnassa

Helsingin hiippakunnan neuvonantajakollegio on perjantaina 6.3.2020 sopinut seuraavista ohjeista, jotka koskevat messujen viettoa koronavirusepidemian aikana:

1. Pappeja kehotetaan osoittamaan suurta huolellisuutta käsihygieniassa jo ennen messua, messun aikana ja sen päättyessä esimerkiksi käyttämällä käsidesiä tai vastaavia aineita.

2. Tällä hetkellä on parempi olla jakamatta maljaa uskoville.

3. Rauhantervehdys on hyvä tehdä kättelemättä, esimerkiksi vain kumartamalla kevyesti ja toivottamalla toisillemme Herran rauhaa.

4. Jokaisessa seurakunnassa kirkkoherralla on kuitenkin mahdollisuus tilanteen sitä vaatiessa ottaa käyttöön muitakin toimenpiteitä, jotta messussa kävijöiden turvallisuus ei vaarannu.

On hyvä myös pitää mielessä, kuten viranomaiset ovat toistuvasti painottaneet, että koronavirukseen on tärkeää varautua huolellisesti, mutta samalla välttää ylimitoitettuja toimia. 

Uskomme vahvasti, että tämän vuoden tapahtumat, kun katsomme niitä uskon silmin, voivat auttaa meitä kaikkia hiljentymään ja palaamaan olennaiseen: elämään, joka tulee ainoastaan Kristuksesta.

Hyvää paastonaikaa kaikille. Rukoilen puolestanne,

isä Marco Pasinato
Hiippakunnan asiainhoitaja