ADVENTIN 3. VIIKON KESKIVIIKKO

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(Jes. 45:6b-8, 18, 21b-25)
Vihmokoon taivas ylhäältä.

Luemme profeetta Jesajan kirjasta.

”Muuta jumalaa ei ole, minä yksin olen Herra, minä, joka luon valon ja luon pimeyden ja tuotan yhtä lailla onnen ja onnettomuuden. Minä olen Herra. Kaiken tämän minä teen. Vihmokoon taivas, virratkoon oikeus ylhäältä pilvistä, avautukoon maa ja kasvakoon pelastuksen hedelmää ja versokoon vanhurskaus! Minä, Herra, olen tämän luonut.”

Näin sanoo Herra, Jumala, joka loi taivaan ja muovasi ja valmisti maan, joka asetti sen perustuksilleen, ei luonut sitä tyhjäksi vaan teki sen asumista varten, näin hän sanoo: ”Minä olen Herra, eikä muuta jumalaa ole. Kuka muu kuin minä, Herra! Ei ole muuta jumalaa kuin minä. Minä olen vanhurskas pelastaja, ei ole ketään muuta. Kääntykää minun puoleeni, maan kaikki ääret, antakaa pelastaa itsenne, sillä minä olen Jumala, eikä muuta jumalaa ole. Minä olen vannonut itseni kautta, minun suuni on lausunut tämän totuuden, peruuttamattoman sanan: ’Minun edessäni on notkistuva jokainen polvi, jokainen suu on vannova minun nimeeni!’ Näin minusta sanotaan: ’Vain Herralla on voima, hän tekee pelastuksen tekoja.’” Häveten tulevat Herran luokse kaikki ne, jotka ovat hehkuneet vihaa häntä vastaan. Herran avulla koko Israelin heimo saa pelastuksen, ja se ylistää itseään onnelliseksi.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 85:9ab+10, 11-12, 13-14. – vrt. Jes. 45:8)

Kertosäe:
Vihmokaa, taivaat, ylhäältä, ja virratkoon oikeus pilvistä!

Minä kuuntelen, mitä Herra Jumala puhuu.
Hän lupaa rauhan kansalleen, pyhilleen.
Hän antaa apunsa niille, jotka häntä pelkäävät,
ja niin meidän maamme saa takaisin kunniansa. Kertosäe

Laupeus ja uskollisuus kohtaavat,
oikeus ja rauha suutelevat toisiaan.
Uskollisuus versoo maasta
ja oikeus katsoo alas taivaasta. Kertosäe

Herra antaa kaiken hyvän,
maa antaa satonsa.
Herran edellä kulkee oikeus,
se valmistaa Herralle tien. Kertosäe

Halleluja
(vrt. Jes. 40:9-10)

Halleluja. Halleluja.
Korota äänesi, ilosanoman tuoja!
Katso, Herra Jumala tulee voimassaan.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Luuk. 7:19-23)
Kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Luukkaan mukaan.

Siihen aikaan Johannes kutsui kaksi opetuslastaan luokseen ja lähetti heidät kysymään Herralta: ”Oletko sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa jotakuta muuta?” Miehet tulivat Jeesuksen luo ja sanoivat: ”Johannes Kastaja lähetti meidät kysymään sinulta: ’Oletko sinä se, jonka on määrä tulla, vai pitääkö meidän odottaa jotakuta muuta?’”

Jeesus oli silloin juuri parantanut monien taudit ja vaivat, karkottanut pahoja henkiä ja antanut monelle sokealle näön. Niinpä hän vastasi: ”Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma. Autuas se, joka ei loukkaannu minuun.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.