13. VIIKON TIISTAI VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Aam. 3:1-8, 4:11-12)

Herra Jumala puhuu, kuka ei julistaisi?

Luemme profeetta Aamoksen kirjasta.

Kuulkaa, mitä Herra on sanonut teistä, israelilaiset, ja koko siitä kansasta, jonka hän toi Egyptistä: ”Vain teidät minä olen ottanut omakseni kaikista maailman kansoista. Sen tähden minä vaadin teidät tilille kaikista vääryyksistänne.

Lähteekö kaksi yhdessä kulkemaan, jos eivät ole siitä sopineet? Ärjyykö leijona pensaikossa, jos sillä ei ole raadeltavaa? Äriseekö nuori leijona piilopaikastaan, jos se ei ole saalista kaatanut? Jääkö lintu maassa kiinni, jos ei sille ole viritetty ansaa? Ponnahtaako pyydys maasta, jos ei saalis ole siihen käynyt? Törähtääkö merkkitorvi kaupungissa ihmisten säikähtämättä? Tapahtuuko kaupungissa onnettomuutta Herran sitä aiheuttamatta? Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille. Leijona ärjyy, kuka ei pelkäisi? Herra Jumala puhuu, kuka ei julistaisi?

Minä kylvin tuhoa teidän keskuuteenne niin kuin Sodoman ja Gomorran hävityksessä, niin että te olitte pelkkä tulesta siepattu kekäle. Ja silti te ette palanneet minun luokseni”, sanoo Herra. ”Sen tähden, Israel, minä teen sinulle vielä jotakin. Koska sen sinulle teen, valmistaudu kohtaamaan Jumalasi, Israel!”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 5:5-6a, 6b-7, 8. – 9a)

Kertosäe:

Herra, johdata minua vanhurskaudessasi.

Jumala, sinä et siedä vääryyttä.
Pahat eivät saa sinulta suojaa,
rehentelijät eivät saa astua eteesi. Kertosäe

Sinä vihaat väärintekijöitä,
valheenpuhujat sinä tuhoat,
murhamiehet ja petturit sinä kiroat. Kertosäe

Mutta minä saan tulla sinun temppeliisi
suuren hyvyytesi tähden.
Minä saan kumartaa pyhäkköösi päin,
osoittaa sinulle kunnioitusta. Kertosäe

Halleluja

(Ps. 130:5)

Halleluja. Halleluja. 

Minä odotan sinua, Herra, ja panen toivoni sinun sanaasi. 

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Matt. 8:23-27)

Hän nousi ja nuhteli tuulta ja aaltoja, ja tuli aivan tyven. 

+ Luemme pyhästä evankeliumista Matteuksen mukaan.

Siihen aikaan, kun Jeesus astui veneeseen, opetuslapset seurasivat häntä. Järvellä nousi äkkiä ankara myrsky. Aallot löivät yli veneen, mutta Jeesus nukkui. Silloin opetuslapset herättivät hänet ja sanoivat: ”Herra, pelasta meidät! Me hukumme.” ”Miksi te noin pelkäätte, vähäuskoiset?” Jeesus sanoi. Sitten hän nousi ja nuhteli tuulta ja aaltoja, ja tuli aivan tyven. Ihmiset hämmästyivät ja sanoivat: ”Mikä tämä mies on? Häntähän tottelevat tuulet ja aallotkin.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.