15. VIIKON TIISTAI VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Jes. 7:1-9)

Ellette usko, te ette kestä.

Luemme profeetta Jesajan kirjasta.

Siihen aikaan, kun Ahas, Jotamin poika, Ussian pojanpoika, oli Juudan kuninkaana, Syyrian kuningas Resin ja Israelin kuningas Pekah, Remaljan poika, lähtivät sotaretkelle kohti Jerusalemia mutta eivät voineet valloittaa sitä. Kun Daavidin valtakunnassa saatiin kuulla, että syyrialaiset olivat leiriytyneet Efraimin alueelle, vavahti jokainen sydän, niin kuninkaan kuin kansankin, niin kuin metsän puut vapisevat tuulen voimasta.

Silloin Herra sanoi Jesajalle: ”Mene poikasi Sear-Jasubin kanssa tapaamaan Ahasia. Hän on Yläaltaan kanavan päässä Pesijänkentän tiellä. Sano hänelle: Pysy rauhallisena, harkitse mitä teet. Älä pelkää äläkä sydän kurkussa säiky noita kahta savuavaa kekälettä – älä pelkää Resinin ja hänen syyrialaistensa tai Remaljan pojan vihaa. Syyria on kyllä suunnitellut pahaa sinun varallesi, niin myös Efraim ja sen pää Remaljan poika. He ovat sanoneet: ’Nyt hyökkäämme Juudaan ja saatamme sen kauhun valtaan! Kaappaamme sen ja asetamme sinne kuninkaaksi Tabelin pojan.’

Mutta Herra Jumala sanoo näin: ’Ei se onnistu, ei niin tule käymään. Sillä Syyrian päänä on vain Damaskoksen kaupunki, ja Damaskoksen päänä on vain Resin. Kuusikymmentäviisi vuotta vielä, ja Efraim on murskattu, se ei enää ole mikään kansa. Efraimin pää on vain Samarian kaupunki, ja Samarian pää on vain Remaljan poika. Ellette usko, te ette kestä.’”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 48:2-3a, 3b-4, 5-6, 7-8. – 9d)

Kertosäe:

Jumala pitää kaupunkinsa lujana ikuisesti.

Suuri on Herra, ylistäkää häntä
meidän Jumalamme kaupungissa, hänen pyhällä vuorellaan.
Se kohoaa korkealle,
se on koko maan ilo. Kertosäe

Siion on kuin pohjoinen vuori,
se on suuren kuninkaan kaupunki.
Jumala asuu sen palatseissa,
hän on sen vahva turva. Kertosäe

Kuninkaat kokoontuivat yhteen
ja hyökkäsivät Siionia vastaan. 
Mutta he hämmästyivät sitä minkä näkivät,
kauhistuivat ja ryntäsivät pakoon. Kertosäe

Pelko iski heihin,
niin kuin tuska iskee synnyttäjään, 
niin kuin itätuuli,
kun se murskaa Tarsisin-laivat. Kertosäe

Halleluja

(vrt. Ps. 95:8a)

Halleluja. Halleluja. 

Tänä päivänä älkää paaduttako sydäntänne,

vaan kuulkaa Herran ääntä.

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Matt. 11:20-24)

Tyros ja Sidon ja Sodoman maa pääsevät tuomiopäivänä vähemmällä kuin te.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Matteuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus alkoi soimata niitä kaupunkeja, joissa hän oli useimmat voimatekonsa tehnyt, siitä etteivät ne olleet tehneet parannusta: ”Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Betsaida! Jos teidän kaduillanne tehdyt voimateot olisi tehty Tyroksessa tai Sidonissa, niiden asukkaat olisivat jo aikoja sitten verhoutuneet säkkiin ja tuhkaan ja kääntyneet. Minä sanon teille: Tyros ja Sidon pääsevät tuomiopäivänä vähemmällä kuin te.

Entä sinä, Kapernaum, korotetaanko sinut muka taivaaseen? Alas sinut syöstään, alas tuonelaan saakka! Jos sinun kaduillasi tehdyt voimateot olisi tehty Sodomassa, se olisi pystyssä vielä tänäkin päivänä. Minä sanon: Sodoman maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin sinä.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.