19. VIIKON TIISTAI VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Hes. 2:8 – 3:4)

Minä söin kirjakäärön, ja se maistui suussani makealta kuin hunaja.

Luemme profeetta Hesekielin kirjasta.

Näin sanoo Herra: ”Sinä, ihminen, kuuntele mitä sinulle sanon. Älä niskoittele, niin kuin tämä niskuroiva kansa. Avaa suusi ja syö, mitä sinulle annan.” Minä näin, kuinka minua kohti ojentui käsi, ja kädessä oli kirjakäärö. Se avattiin minun eteeni, ja minä näin, että se oli kirjoitettu täyteen molemmin puolin: valituksia ja huokauksia, huutoa ja tuskaa.

Hän sanoi minulle: ”Ihminen, syö, mitä edessäsi on. Syö tämä kirjakäärö ja sitten lähde, mene puhumaan Israelin kansalle.” Niin minä avasin suuni, ja hän antoi syödäkseni sen käärön. Hän sanoi: ”Ihminen, ravitse itsesi. Täytä vatsasi, syö tämä kirjakäärö, jonka minä sinulle annan.” Minä söin sen, ja se maistui suussani makealta kuin hunaja. Hän sanoi minulle: ”Ihminen, lähde. Mene Israelin kansan luo ja puhu, minkä minulta saat puhuttavaksesi.” 

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 119:14, 24, 72, 103, 111, 131. – 103a)

Kertosäe:

Miten suloiset ovatkaan sinun sanasi, Herra!

Minä iloitsen sinun todistustesi tiestä
niin kuin iloitaan rikkauksista. Kertosäe

Sinun liittosi on iloni,
liittosi säädökset ovat neuvonantajani. Kertosäe

Laki, jonka olet antanut, on minulle kallis,
kalliimpi kuin kaikki hopea ja kulta. Kertosäe

Miten suloiset ovatkaan sinun sanasi!
Ne maistuvat hunajaa makeammilta. Kertosäe

 Sinun liittosi on ikuinen perintöni,
siitä minun sydämeni iloitsee. Kertosäe

Minä huohotan suu auki,
minä janoan sinun käskyjäsi. Kertosäe

Halleluja

(Matt. 11:29ab)

Halleluja. Halleluja. 

Ottakaa minun ikeeni harteillenne, sanoo Herra,

ja oppikaa minulta, sillä minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. 

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Matt. 18:1-5, 10, 12-14)

Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Matteuksen mukaan.

Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: ”Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?” Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: ”Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja. 

Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä? Ja jos hän sen löytää – totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä. Samoin ei teidän taivaallinen Isänne tahdo, että yksikään näistä vähäisistä joutuisi hukkaan.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.