26. VIIKON KESKIVIIKKO VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Job 9:1-12, 14-16)

Ei ihminen voi olla oikeassa Jumalaa vastaan.

Luemme Jobin kirjasta.

Job vastasi ystävilleen: ”Totta kai minä tuon tiedän! Ei ihminen voi olla oikeassa Jumalaa vastaan. Se, joka ryhtyisi käymään hänen kanssaan oikeutta, ei pystyisi vastaamaan hänen kysymyksiinsä, ei yhteen tuhannesta. Hänen on viisaus, hänen on voima ja mahti. Kuka voisi uhmata häntä joutumatta tuhoon? Hän siirtää vuoria kuin huomaamatta, hän kääntää ne nurin, kun hän vihastuu. Hän koskettaa maata, ja se järähtää paikoiltaan, sen peruspylväät horjuvat. Hän käskee, ja aurinko pimenee. Hän sulkee sinetillään tähtien valon. Yksin on hän levittänyt yllemme taivaan, hän kulkee meren hyökyjen yli. Leijonan tähdistön hän on tehnyt, Orionin ja Seulaset ja eteläisten tähtien tarhat. Suuria tekoja hän tekee, tutkimattomia, ihmeitä, joilla ei ole määrää, ei rajaa.

Hän kulkee läheltä, enkä minä häntä näe, hän kiitää ohitseni, enkä minä häntä huomaa. Kun hän tempaa käsiinsä jotakin, kuka voi sen estää? Kuka sanoisi hänelle: ’Miksi sinä noin teet?’

Kuinka minä voisin käydä kiistaan Jumalan kanssa, kuinka voisin löytää sanat häntä vastaan? Vaikka olisin kuinka oikeassa, en pystyisi hänelle vastaamaan. Voin vain rukoilla armoa häneltä, joka minut tuomitsee. Vaikka hän ottaisi vastaan minun haasteeni, en usko, että hän suostuisi minua kuulemaan.” 

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 88:10bc-11, 12-13, 14-15. – 3a)

Kertosäe:

Nouskoon rukoukseni sinun kasvojesi eteen, Herra.

Kaiken päivää huudan sinua, Herra,
ja ojennan käsiäni sinua kohti.
Ethän sinä kuolleille tee ihmeitä,
eivät varjot nouse sinua ylistämään. Kertosäe

Ei haudassa kerrota, että sinä armahdat,
ei kadotuksessa, että olet uskollinen! 
Tunnetaanko pimeydessä ihmeitäsi,
puhutaanko hyvyydestäsi unohduksen maassa? Kertosäe

Mutta minä huudan sinua, Herra,
heti aamulla nousevat rukoukseni eteesi. 
Herra, miksi olet hylännyt minut,
miksi kätket minulta kasvosi? Kertosäe

Halleluja

(vrt. Fil. 3:8-9)

Halleluja. Halleluja. 

Olen menettänyt kaiken, olen heittänyt kaiken roskana pois, 

jotta voittaisin omakseni Kristuksen ja kuuluisin hänelle.

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Luuk. 9:57-62)

Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Luukkaan mukaan.

Siihen aikaan, kun Jeesus ja opetuslapset tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: ”Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.” Jeesus sanoi hänelle: ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.”

Eräälle toiselle Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” Tämä vastasi: ”Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.”

Vielä eräs toinen sanoi: ”Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.” Hänelle Jeesus vastasi: ”Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.