31. VIIKON LAUANTAI VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Fil. 4:10-19)

Kaiken minä voin tehdä hänessä, joka antaa minulle voimaa.

Luemme apostoli Paavalin kirjeestä filippiläisille.

Veljet, Herra on suonut minulle sen suuren ilon, että te vihdoin olette voineet antaa minulle uuden osoituksen huolenpidostanne. Sitä te tosin olette koko ajan halunneet, mutta ette ole saaneet siihen tilaisuutta. Tällä en tarkoita sitä, että kärsin puutetta, koska olen oppinut tulemaan toimeen sillä, mitä minulla on. Tunnen köyhyyden ja hyvinvoinnin, olen tottunut kaikkeen ja kaikenlaiseen, syömään itseni kylläiseksi ja näkemään nälkää, elämään runsaudessa ja puutteessa. Kaiken minä voin tehdä hänessä, joka antaa minulle voimaa. Te teitte silti hyvin, kun autoitte minua vaikeuksissani.

Niin kuin itsekin tiedätte, te filippiläiset olitte ainoa seurakunta, joka evankeliumin julistustyön alkuvaiheessa, kun olin lähtenyt Makedoniasta, antoi minulle vastalahjaksi taloudellista tukea. Jo silloin, kun olin Tessalonikassa, te lähetitte minulle avustusta parikin kertaa. En minä tosin teidän lahjojanne tavoittele, toivon vain, että työnne tuottaisi teille yhä enemmän hedelmää. Tunnustan saaneeni kaiken ja enemmänkin. Minulla on kaikkea yllin kyllin nyt, kun olen saanut Epafroditokselta teidän lähettämänne lahjan, joka on hyvältä tuoksuva, otollinen, Jumalan mielen mukainen uhri. Minun Jumalani on Kristuksessa Jeesuksessa antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 112:1-2, 5-6, 8a+9. – 1a)

Kertosäe:

Hyvä on sen osa, joka pelkää Herraa.

tai: Halleluja.

Hyvä on sen osa, joka pelkää Herraa
ja rakastaa Herran käskyjä. 
Hänen jälkeläisistään tulee maan mahtavia,
polvi polvelta saavat oikeamieliset siunauksen. Kertosäe

Hyvin käy sen, joka on armelias ja lainaa omastaan muille,
sen, joka aina toimii oikeuden mukaan.
Oikeamielinen ei koskaan horju,
hänet muistetaan ikuisesti. Kertosäe

Hänen sydämensä on vahva, ei hän pelkää.
Hän antaa avokätisesti köyhille,
hänen vanhurskautensa pysyy ikuisesti,
hänen sarvensa kohoaa kunniassa. Kertosäe

Halleluja

(2. Kor. 8:9)

Halleluja. Halleluja. 

Jeesus Kristus oli rikas mutta tuli köyhäksi, 

jotta te rikastuisitte hänen köyhyydestään. 

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Luuk. 16:9-15)

Jos te ette luotettavasti hoida väärää rikkautta, kuka uskoo teille todellista?

+ Luemme pyhästä evankeliumista Luukkaan mukaan.

Siihen aikaan Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Hankkikaa väärällä rikkaudella ystäviä, jotka ottavat teidät iäisiin asuntoihin, kun tuota rikkautta ei enää ole. Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähimmässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa. Jos te ette luotettavasti hoida väärää rikkautta, kuka uskoo teille todellista? Ja jos te ette luotettavasti hoida toisen omaisuutta, kuka teille kerran antaa sen, mikä on teidän omaanne? Yksikään palvelija ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän on liittynyt toiseen, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.”

Fariseukset kuulivat kaiken tämän. He olivat rahanahneita, ja niinpä he ivailivat Jeesusta. Jeesus sanoi heille: ”Ihmisten edessä te olette olevinanne vanhurskaita, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne. Se, mikä on ihmisten silmissä arvokasta, on Jumalalle iljetys.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.