32. VIIKON TIISTAI VUOSI II

32. VIIKON TIISTAI. VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE

(Tit. 2:1-8, 11-14)

Elämme hurskaasti odottaen autuaan toivomme toteutumista, Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä.

Luemme apostoli Paavalin kirjeestä Titukselle.

Rakkaani, sinun puheesi olkoon terveen opin mukaista. Kehota vanhoja miehiä olemaan raittiita, arvokkaita ja maltillisia sekä osoittamaan tervettä uskoa, rakkautta ja kestävyyttä. Vanhojen naisten tulee samoin käyttäytyä arvokkaasti. He eivät saa puhua muista pahaa eivätkä olla viinin orjia, vaan heidän on opetettava muita hyvään. Heidän tulee kehottaa nuoria naisia rakastamaan miestään ja lapsiaan, olemaan puhtaita ja siveitä, hoitamaan hyvin kotinsa ja mukautumaan miehensä tahtoon, jottei Jumalan sana joutuisi pilkan kohteeksi. Kehota myös nuoria miehiä käyttäytymään joka suhteessa hillitysti ja näytä itse esimerkkiä hyvän tekemisessä. Opetuksesi olkoon puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja vakuuttavaa, niin että vastustajasi joutuu häpeään, koska ei pysty sanomaan meistä mitään pahaa.

Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja hurskaasti tässä maailmassa, kun odotamme autuaan toivomme toteutumista, suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä. Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät vapaiksi kaikesta vääryydestä ja puhdistaakseen meidät omaksi kansakseen, joka kaikin voimin tekee hyvää.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi

(Ps. 37:3-4, 18+23, 27+29. – 39a)

Kertosäe:

Vanhurskaiden pelastus tulee Herralta. 

Luota Herraan ja tee hyvää, niin saat asua maassasi,
turvallisilla laidunmailla.
Iloitse Herrasta,
hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo. Kertosäe

Herra pitää huolen nuhteettomien jokaisesta päivästä,
eikä heidän perintöosansa koskaan häviä.
Kun Herra ohjaa askeleita,
ihminen kulkee oikeaa tietä. Kertosäe

Karta pahaa ja tee hyvää,
niin saat aina asua maassasi.
Vanhurskaat perivät maan
ja asuvat siinä aina. Kertosäe

Halleluja

(Joh. 14:23)

Halleluja. Halleluja. 

Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani, sanoo Herra.

Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen. 

Halleluja.

EVANKELIUMI

(Luuk. 17:7-10)

Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Luukkaan mukaan.

Siihen aikaan Herra sanoi: ”Jos teillä on palvelija kyntötöissä tai paimenessa, niin ettehän te hänen kotiin palatessaan sano: ’Käy pöytään, saat heti ruokaa.’ Ei, te sanotte: ’Laita minulle syötävää, vyötä vaatteesi ja palvele minua sen aikaa kun syön ja juon. Sitten saat sinä syödä ja juoda.’ Ei palvelija siitä saa kiitosta, että hän tekee, mitä hänen tulee tehdä. Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: ’Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.’”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.