4. VIIKON TORSTAI VUOSI II

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(1. Kun. 2:1-4, 10-12)
Minä olen nyt menossa sitä tietä, jota meidän kaikkien on mentävä.
Salomo, ole sinä luja, ole mies!

Luemme Ensimmäisestä kuninkaiden kirjasta.

Kun Daavidin päivät lähestyivät loppuaan, hän neuvoi poikaansa Salomoa näin: ”Minä olen nyt menossa sitä tietä, jota meidän kaikkien on mentävä. Ole sinä luja, ole mies! Noudata Herran, Jumalasi, määräyksiä, kulje hänen teitään ja noudata hänen säädöksiään, käskyjään, oikeuksiaan ja todistuksiaan, niinkuin on kirjoitettuna Mooseksen laissa. Silloin menestyt kaikessa mitä teet ja kaikkialla minne käännyt, ja silloin toteutuu se, minkä Herra on minusta sanonut: ’Jos poikasi pysyvät oikealla tiellä ja vaeltavat minun edessäni uskollisesti koko sydämestään ja sielustaan, Israelin valtaistuimella on aina oleva sinun sukuusi kuuluva mies.’

Niin Daavid meni lepoon isiensä luo, ja hänet haudattiin Daavidin kaupunkiin. Neljäkymmentä vuotta hän oli ollut Israelin kuninkaana. Hebronissa hän hallitsi seitsemän vuotta, Jerusalemissa kolmenkymmenenkolmen vuoden ajan. Salomo nousi isänsä Daavidin valtaistuimelle, ja hänen kuninkuutensa vahvistui lujaksi.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(1. Aik. 29:10, 11ab, 11c-12a, 12bcd. – 12b)

Kertosäe:
Herra, sinä hallitset kaikkea.

Ylistetty olet sinä, Herra,
isämme Israelin Jumala, aina ja ikuisesti! Kertosäe

Sinun, Herra, on suuruus ja voima,
kunnia, kirkkaus ja valta.
Sinun on kaikki, mitä on taivaassa ja maan päällä. Kertosäe

Sinun on kuninkuus, sinä olet kaikkea muuta korkeammalla.
Sinulta tulevat rikkaus ja kunnia. Kertosäe

Kaikkea sinä hallitset.
Sinun kädessäsi on kaikki voima ja valta,
sinun vallassasi on tehdä suureksi ja väkeväksi kenet tahdot. Kertosäe

Halleluja
(Mark. 1:15)

Halleluja. Halleluja.
Jumalan valtakunta on tullut lähelle.
Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Mark. 6:7-13)
Jeesus alkoi lähettää heitä.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Markuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen lähettääkseen heidät matkaan. Heidän tuli lähteä kaksittain, ja hän antoi heille vallan ajaa ihmisistä saastaisia henkiä. Hän kielsi heitä ottamasta mukaan muuta kuin sauvan: ei leipää, ei laukkua eikä rahaa vyöhön. Sandaalit he saivat ottaa, mutta eivät pukea ylleen kahta paitaa. Ja hän sanoi heille: ”Mihin taloon majoituttekin, jääkää asumaan sinne lähtöönne saakka. Jos teitä jossakin paikassa ei oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. Tämä on oleva todiste heitä vastaan.”

Niin opetuslapset lähtivät matkaan ja julistivat, että kaikkien tuli kääntyä. He karkottivat monta pahaa henkeä sekä voitelivat öljyllä sairaita ja paransivat heidät.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.