18. VIIKON LAUANTAI VUOSI I 

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(5. Moos. 6:4-13)
Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi.

Luemme Viidennestä Mooseksen kirjasta.

Mooses sanoi kansalle: ”Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi. Pidä aina sydämessäsi nämä käskyt, jotka minä sinulle tänään annan. Teroita niitä alinomaa lastesi mieleen ja puhu niistä, olitpa kotona tai matkalla, makuulla tai jalkeilla. Sido ne merkiksi käteesi ja pidä niitä tunnuksena otsallasi. Kirjoita ne kotisi ovenpieliin ja kaupunkisi portteihin.

Herra, teidän Jumalanne, vie teidät nyt siihen maahan, jonka hän on esi-isillenne Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille vannomallaan valalla luvannut teille. Te saatte omaksenne suuria ja kauniita kaupunkeja, joita ette ole rakentaneet, taloja, jotka ovat täynnä kaikenlaista hyvää, mitä ette ole niihin hankkineet, kallioon hakattuja vesisäiliöitä, joita ette ole itse hakanneet, viinitarhoja ja oliivipuita, joita ette ole istuttaneet. Kun sitten syötte itsenne kylläisiksi, varokaa unohtamasta Herraa, joka johdatti teidät pois Egyptistä, orjuuden maasta. Teidän tulee pelätä Herraa, Jumalaanne, palvella häntä ja vannoa yksin hänen nimeensä.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 18:2-3a, 3bc-4, 47+51ab. – 2)

Kertosäe:
Minä rakastan sinua, Herra,
sinä olet minun voimani.

Minä rakastan sinua, Herra,
sinä olet minun voimani,
Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani. Kertosäe

Jumalani, olet kallio, jonka turviin pakenen,
minun kilpeni, autuuteni sarvi ja suojani.
Kun kutsun Herraa, ylistettyä,
saan avun vihollisiani vastaan. Kertosäe

Herra elää! Kiitetty olkoon minun kallioni,
ylistetty minun pelastukseni Jumala!
Sinä teet voittoisaksi kuninkaasi,
sinä olet uskollinen sille, jonka olet voidellut. Kertosäe

Halleluja
(vrt. 2. Tim. 1:10)

Halleluja. Halleluja.
Vapahtajamme, Kristus Jeesus, on kukistanut kuoleman
ja tuonut valoon elämän evankeliumin kautta.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Matt. 17:14-20)
Jos teillä olisi uskoa, mikään ei olisi teille mahdotonta.

Luemme pyhästä evankeliumista Matteuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesuksen eteen tuli mies, joka polvistui ja sanoi: ”Herra, armahda poikaani! Hän on kuunvaihetautinen, ja hänen tilansa on kovin huono. Hän kaatuu usein, milloin tuleen, milloin veteen. Minä toin hänet opetuslastesi luo, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä.” Silloin Jeesus sanoi: ”Voi tätä epäuskoista ja kieroutunutta sukupolvea! Kuinka kauan minun vielä on oltava teidän keskuudessanne? Kuinka kauan minun pitää kestää teitä? Tuokaa poika tänne.” Jeesus käski ankarin sanoin pahan hengen poistua, ja se lähti pojasta. Siitä hetkestä poika oli terve.

Kun he olivat taas keskenään, opetuslapset kysyivät Jeesukselta: ”Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?” ”Koska teillä on niin vähän uskoa”, vastasi Jeesus. ”Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.