32. VIIKON TORSTAI VUOSI I 

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(Viis. 7:22 – 8:1)
Viisaus on ikuisen valon heijastuma, Jumalan toiminnan kirkas kuvastin.

Luemme Viisauden kirjasta.

Viisaudessa on henki, älyllinen ja pyhä, ainutsyntyinen ja monimuotoinen, ohuen ohut, herkkäliikkeinen, erillinen, tahraton ja kirkas, järkkymätön, hyvyyttä rakastava, vireä, riippumaton, hyvää tekevä, ihmisrakas, vakaa, varma ja levollinen, kaikkivoipa ja kaikkea valvova. Se läpäisee kaikki älylliset henget, puhtaimmat ja ohuimmatkin. Viisaus on liikkuvampaa kuin mikään muu liike, ja puhtaudessaan se virtaa läpi kaiken. Se on kaikkivaltiaan Jumalan hengitystä, hänen voimansa ja kunniansa kirkasta säteilyä. Siksi siihen ei pääse sekoittumaan mitään, mikä on epäpuhdasta. Se on ikuisen valon heijastuma, Jumalan toiminnan kirkas kuvastin, hänen hyvyytensä kuva. Se on yksi ainoa mutta kykenee kaikkeen, se pysyy itsenään mutta uudistaa kaiken. Polvesta polveen viisaus asettuu hurskaiden sieluun ja tekee heistä Jumalan ystäviä ja profeettoja, sillä Jumala rakastaa vain niitä, joilla on viisaus asuinkumppaninaan. Viisaus loistaa aurinkoa kirkkaammin ja voittaa kauneudessa taivaan tähdet. Se on vahvempi kuin valo, sillä valo antaa aina tilaa yölle mutta viisautta ei paha saa valtaansa. Voimassaan viisaus ulottuu maan ääriin, taitavasti se ohjaa kaikkea.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 119:89, 90, 91, 130, 135, 175. – 89a)

Kertosäe:
Herra, sinun sanasi on ikuinen.

Herra, sinun sanasi on ikuinen.
Sen luja perusta on taivaassa. Kertosäe

Polvesta polveen pysyy totuutesi.
Sinä panit paikoilleen maan, ja se pysyy. Kertosäe

Sinun päätöstesi varassa on yhä kaikki,
koko luomakunta palvelee sinua. Kertosäe

Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee,
tyhmäkin saa siitä ymmärrystä. Kertosäe

Kirkasta kasvosi palvelijallesi.
Opeta minut tuntemaan käskysi! Kertosäe

Anna minun elää ja ylistää sinua,
sinun päätöksesi olkoot minun tukenani. Kertosäe

Halleluja
(Joh. 15:5)

Halleluja. Halleluja.
Minä olen viinipuu, te olette oksat, sanoo Herra.
Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn,
tuottaa paljon hedelmää.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Luuk. 17:20-25)
Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.

Luemme pyhästä evankeliumista Luukkaan mukaan.

Siihen aikaan fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee. Hän vastasi: ”Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: ’Se on täällä’, tai: ’Se on tuolla.’ Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.”

Opetuslapsilleen hän sanoi: ”Tulee aika, jolloin te toivotte näkevänne edes yhden Ihmisen Pojan päivän mutta ette saa nähdä. Teille sanotaan silloin: ’Hän on tuolla’, ja: ’Hän on täällä’, mutta älkää lähtekö minnekään, älkää juosko perässä. Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on Ihmisen Poika oleva ilmestymisensä päivänä. Mutta sitä ennen hänen täytyy kärsiä paljon, ja tämä sukupolvi hylkää hänet.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.