7. VIIKON TORSTAI VUOSI I 

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(Sir. 5:1-8) [Nov. Sir. 5:1-10]
Käänny, palaa viivyttelemättä Herran luo.

Luemme Sirakin kirjasta.

Älä turvaa siihen, mitä omistat, älä sano: ”Minä tulen omillani toimeen.” Älä noudata omaa mieltäsi ja voimaasi niin, että vaellat sydämesi himoissa. Älä sano: ”Kuka mahtaa minulle mitään?” Herra rankaisee ankarasti. Älä sano: ”Olen tehnyt syntiä – mitä minulle muka on tapahtunut?” Herra ei pidä kiirettä. Älä luota liikaa anteeksiantoon ja sen turvin kasaa syntiä synnin päälle. Älä sano: ”Suuri on hänen armonsa, hän antaa anteeksi paljot syntini.” Hän kyllä armahtaa mutta myös vihaa, ja hänen vihansa pysyy synnintekijöiden yllä. Käänny, palaa viivyttelemättä Herran luo, älä lykkää paluutasi päivästä päivään, sillä Herran viha leimahtaa arvaamatta ja koston hetki tietää kuolemaasi. Älä luota rikkauteen, se on petollista eikä pelasta sinua onnettomuuden päivänä.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 1:1-2, 3, 4+6. – Ps. 40:5a)

Kertosäe:
Hyvä on sen osa, joka luottaa Herraan.

Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin,
ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa
vaan löytää ilonsa Herran laista,
tutkii sitä päivin ja öin. Kertosäe

Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu:
se antaa hedelmän ajallaan,
eivätkä sen lehdet lakastu.
Hän menestyy kaikissa toimissaan. Kertosäe

Niin ei käy jumalattomien.
He ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.
Herra tuntee vanhurskaiden tien,
mutta jumalattomien tie päätyy tuhoon. Kertosäe

Halleluja
(vrt. 1. Tess. 2:13)

Halleluja. Halleluja.
Ottakaa Jumalan sana vastaan, ei ihmisten sanana
vaan sinä mitä se todella on, Jumalan sanana.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Mark. 9:41-50)
Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin.

Luemme pyhästä evankeliumista Markuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Totisesti: joka antaa teille maljallisen vettä sen tähden, että te olette Kristuksen omia, ei jää palkkaansa vaille. Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa.

Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen. Jos jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat jalat tallella heitetään helvettiin. Ja jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvettiin, missä ’mato ei kuole eikä tuli sammu’.

Jokainen tullaan suolaamaan tulella. Suola on tarpeellista. Mutta jos se menettää suolaisuutensa, millä te sen suolaatte? Olkoon teissä suola itsessänne ja eläkää sovussa toinen toisenne kanssa.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.