25.4. PYHÄ MARKUS, EVANKELISTA, JUHLA

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(1. Piet. 5:5b-14)
Poikani Markus tervehtii teitä.

Luemme apostoli Pietarin ensimmäisestä kirjeestä.

Rakkaani, te kaikki: pukeutukaa keskinäiseen nöyryyteen, sillä Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, niin hän ajan tullen korottaa teidät. Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. Olkaa raittiita ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset. Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät. Hänen on valta iankaikkisesti. Aamen.

Silvanuksen, luotettavaksi tietämäni veljen, välityksellä lähetän teille tämän lyhyen kirjeen, jossa lausun teille kehotuksia ja vakuutan, että se armo, jossa te elätte, on todella Jumalan armoa. Pysykää siinä lujina! Teille lähettää tervehdyksen Babylonissa oleva seurakunta, valittu niin kuin tekin. Samoin tervehtii teitä poikani Markus. Tervehtikää toisianne rakkauden suudelmalla. Rauha teille kaikille, jotka olette Kristuksessa.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 89:2-3, 6-7, 16-17. – vrt. 2a)

Kertosäe:
Minä laulan ja ylistän alati sinun armoasi, Herra.
Tai:
Halleluja.

Minä laulan ja ylistän alati Herran armoa.
Minä julistan sinun uskollisuuttasi polvesta polveen:
sinun armosi kestää iäti,
sinun uskollisuutesi on vahva kuin taivas. Kertosäe

Taivaat ylistävät sinun ihmeitäsi, Herra,
taivaan joukot sinun uskollisuuttasi.
Ei kukaan korkeuksissa ole Herran vertainen,
ei kukaan hänen kaltaisensa jumalien joukossa! Kertosäe

Onnellinen se kansa, joka riemuiten ylistää sinua, Herra!
Se kansa saa vaeltaa sinun kasvojesi valossa.
Sinun nimestäsi he iloitsevat kaikki päivät,
sinun vanhurskaudessasi heidät korotetaan. Kertosäe

Halleluja
(1. Kor. 1:23a, 24b)

Halleluja. Halleluja.
Me julistamme ristiinnaulittua Kristusta.
Hän on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Mark. 16:15-20)
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Markuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus ilmestyi yhdelletoista opetuslapselle ja sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.”

Kun Herra Jeesus oli puhunut heille tämän, hänet otettiin ylös taivaaseen ja hän istuutui Jumalan oikealle puolelle. Opetuslapset lähtivät matkaan ja saarnasivat kaikkialla. Herra toimi heidän kanssaan ja vahvisti sanan tunnusmerkeillä.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.