KIRKKOVUODEN 13. SUNNUNTAI – VUOSI A

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(2. Kun. 4:8-11, 14-16a)
Tuo Jumalan mies on pyhä, poiketkoon hän luonamme.

Luemme Toisesta kuninkaiden kirjasta.

Kun Elisa eräänä päivänä matkallaan kulki Sunemin kautta, muuan varakas nainen pyysi pyytämällä, että hän tulisi aterialle. Ja kun Elisa myöhemmin kulki siitä ohi, hän poikkesi aina naisen kotiin aterioimaan. Nainen sanoi miehelleen: ”Usko minua, tuo Jumalan mies, joka aina poikkeaa meillä, on pyhä. Emmekö voisi rakentaa hänelle pienen kattohuoneen ja viedä hänelle sinne vuoteen, pöydän ja tuolin ja lampun? Silloin hän voisi tänne poiketessaan vetäytyä sinne.”

Kun Elisa eräänä päivänä taas tuli taloon, hän meni kattohuoneeseen ja asettui siellä makuulle. Hän kysyi palvelija Gehasilta: ”Mitä minä voisin tehdä naisen hyväksi?” ”Hänellä ei ole poikaa”, Gehasi vastasi, ”ja hänen miehensä on vanha.” Silloin Elisa sanoi: ”Kutsu hänet sisään.” Gehasi kutsui naista, ja tämä jäi ovelle seisomaan. Elisa sanoi: ”Tulevana vuonna tähän samaan aikaan sinulla on oma poika sylissäsi.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 89:2-3, 16-17, 18-19. – 2a)

Kertosäe:
Minä laulan ja ylistän alati Herran armoa.

Minä laulan ja ylistän alati Herran armoa.
Minä julistan sinun uskollisuuttasi polvesta polveen:
sinun armosi kestää iäti,
sinun uskollisuutesi on vahva kuin taivas. Kertosäe

Onnellinen se kansa, joka riemuiten ylistää sinua, Herra!
Se kansa saa vaeltaa sinun kasvojesi valossa.
Sinun nimestäsi he iloitsevat kaikki päivät,
sinun vanhurskaudessasi heidät korotetaan. Kertosäe

Sinä olet meidän voimamme ja ylpeytemme,
sinun hyvyytesi rohkaisee meitä.
Herra on meidän kilpemme,
Israelin Pyhä meidän kuninkaamme! Kertosäe

TOINEN LUKUKAPPALE
(Room. 6:3-4, 8-11)
Meidät haudattiin yhdessä hänen kanssaan kasteen kautta kuolemaan,
että vaeltaisimme uudessa elämässä.

Luemme apostoli Paavalin kirjeestä roomalaisille.

Veljet, meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa. Näin meidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin kasteen kautta kuolemaan, jotta niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin mekin vaeltaisimme uudessa elämässä. Mutta jos kerran olemme kuolleet Kristuksen kanssa, uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan. Tiedämme, että koska Kristus on herätetty kuolleista, hän ei enää kuole eikä kuolemalla ole enää valtaa häneen. Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle. Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Halleluja
(1. Piet. 2:9)

Halleluja. Halleluja.
Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo.
Te julistatte hänen suuria tekojaan,
joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Matt. 10:37-42)
Joka ei ota ristiään, se ei kelpaa minulle.
Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Matteuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus sanoi apostoleilleen: ”Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.

Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt. Joka ottaa profeetan vastaan siksi, että tämä on profeetta, saa profeetan palkan, ja joka ottaa vanhurskaan vastaan siksi, että tämä on vanhurskas, saa vanhurskaalle kuuluvan palkan. Ja joka antaa yhdellekin näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä vain siksi, että tämä on opetuslapsi – totisesti: hän ei jää palkkaansa vaille.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.