KIRKKOVUODEN 14. SUNNUNTAI – VUOSI B

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(Hes. 2:2-5)
He ovat uppiniskaista kansaa – he tulevat tietämään,
että heidän keskellään on ollut profeetta.

Luemme profeetta Hesekielin kirjasta.

Niinä päivinä minuun tuli henki, se nosti minut seisomaan, ja minä kuulin hänen puhuvan minulle. Hän sanoi: ”Ihminen, minä lähetän sinut israelilaisten luo, noiden kapinallisten pariin, jotka ovat nousseet minua vastaan. Alusta alkaen he ja heidän isänsä ovat olleet minulle uskottomia. Minä lähetän sinut ihmisten luo, joilla on kovat kasvot ja taipumaton sydän. Sinun tulee sanoa heille: ’Näin sanoo Herra Jumala.’ Kuulkoot tai olkoot kuulematta – he ovat uppiniskaista kansaa – he tulevat kuitenkin tietämään, että heidän keskellään on ollut profeetta.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 123:1-2a, 2bcd, 3-4. – 2cd)

Kertosäe:
Meidän silmämme katsovat Herraan,
kunnes hän armahtaa meitä.

Sinun puoleesi, joka olet taivaissa,
minä kohotan katseeni,
niin kuin orjien silmät
tarkkaavat isännän kättä. Kertosäe

Niin kuin orjattarien silmät
tarkkaavat emännän kättä,
niin me odottaen katsomme Herraan, Jumalaamme,
kunnes hän armahtaa meitä. Kertosäe

Armahda, Herra, armahda meitä!
Jo kauan meitä on väheksytty,
kylliksi olemme jo kokeneet
itsevarmojen ivaa ja ylimielisten pilkkaa. Kertosäe

TOINEN LUKUKAPPALE
(2. Kor. 12:7-10)
Ylpeilen heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima.

Luemme apostoli Paavalin toisesta kirjeestä korinttilaisille.

Veljet, jotta nämä valtavat ilmestykset eivät tekisi minua ylpeäksi, olen saanut pistävän piikin ruumiiseeni, Saatanan enkelin kurittamaan itseäni, etten ylpistyisi. Olen kolme kertaa pyytänyt Herralta, että pääsisin siitä, mutta hän on vastannut minulle: ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Halleluja
(vrt. Luuk. 4:18)

Halleluja. Halleluja.
Herran Henki on minun ylläni:
hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Mark. 6:1-6)
Missään ei profeetta ole niin väheksytty kuin kotikaupungissaan.

+ Luemme pyhästä evankeliumista Markuksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus tuli kotikaupunkiinsa, ja opetuslapset olivat hänen kanssaan. Kun tuli sapatti, hän ryhtyi opettamaan synagogassa, ja häntä kuunnellessaan monet kyselivät hämmästyneinä: ”Mistä hän on saanut tämän kaiken? Mikä on tämä viisaus, joka hänelle on annettu? Mitä ovat nuo voimateot, jotka tapahtuvat hänen kättensä kautta? Eikö tämä ole se rakennusmies, Marian poika, Jaakobin, Joosefin, Juudaksen ja Simonin veli? Täällä hänen sisarensakin asuvat, meidän keskuudessamme.” Näin he torjuivat hänet.

Jeesus sanoi heille: ”Missään ei profeetta ole niin väheksytty kuin kotikaupungissaan, sukulaistensa parissa ja omassa kodissaan.” Niinpä hän ei voinut tehdä siellä yhtään voimatekoa; vain muutamia sairaita hän paransi panemalla kätensä heidän päälleen. Ihmisten epäusko hämmästytti häntä. Hän kulki sitten kylästä kylään ja opetti.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.